Gudļevska konkurents par vietu sastāvā tiek pārcelts uz ECHL

NHL kluba Tampabejas „Lightning” vadība nosūtījusi somu vārtsargu Riku Heleniusu no Amerikas hokeja līgas (AHL) uz Austrumkrasta hokeja līgu (ECHL). Kopš no ECHL tika izsaukts latviešu vārtsargs Kristers Gudļevskis, Heleniuss Sirakjūzas "Crunch" komandā bija nobīdīts trešā vārtsarga lomā.

Kad no ECHL tika izsaukts Kristers Gudļevskis un Sirakjūzas „Crunch” sastāvā bija trīs vārtsargi, kluba vadība saņēma jautājumu, kā šis stāvoklis tiks risināts, jo visiem vārtsargiem gluži vienkārši nepietiek spēļu prakses. Toreiz sekoja ļoti diplomātiska atbilde, ka iespējas tiks dotas visiem, taču realitātē spēlēja vien Gudļevskis un Sedriks Dežardēns, bet Heleniuss bija nobīdīts rezervē.

„Lightning”, kura pārraudzībā atrodas „Crunch”, pieņēmusi lēmumu nosūtīt 2006. gadā pirmajā drafta kārtā izvēlēto Heleniusu uz ECHL klubu Floridas „Blades”. Šomēnes 25 gadus vecais somu vārtsargs jau aizvadīja vienu spēli šajā klubā un ielaida astoņus vārtus (1:8), bet AHL Heleniuss šosezon aizvadījis piecas spēles, vidēji ielaižot 3,43 vārtus.

Savukārt Kristers Gudļevskis šosezon AHL piedalījies 16 spēlēs, atvairot 91,5% pretinieku metienu un ielaižot 2,37 vārtus. Viņš arī tika atzīts par pagājušās nedēļas līgas labāko spēlētāju.

„Crunch” savu nākamo spēli aizvadīs šīs nedēļas nogalē.

Svarīgākais