Girgensons trāpa pa vārtu stabu, "Sabres" zaudē mača izskaņā

Zemgus Girgensona pārstāvētais NHL kluba Bufalo „Sabres” piedzīvojis zaudējumu Filadelfijas „Flyers” ar rezultātu 3:4.

Vēl 15 sekundes pirms spēles beigām rezultāts bija neizšķirts, bet Girgensons punktus neguva un, lai arī bija viens no aktīvākajiem komandas hokejistiem, mača beigās divreiz ne pārāk sekmīgi nospēlēja aizsardzībā.

„Sabres” komanda mājās bija pratusi uzvarēt sešās no pēdējām astoņām spēlēm, kamēr „Flyers” nedēļas nogalē bija ielaidusi 10 vārtus un piedzīvojusi divas sakāves. „Sabres” šodien vārtos sūtīja rezerves vārtsargu Jūnasu Enrūtu, kurš, lai arī atvairīja 29 metienus no 33, no zaudējuma glābt nespēja.

Latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons zaudējumā nospēlēja 15 minūtes un 33 sekundes, izcēlās ar metienu, pēc kura ripa trāpīja pa vārtu stabu, kā arī bija laukumā izšķirošo vārtu zaudējuma mirklī. Gandrīz piecas minūtes Girgensons nospēlēja mazākumā, bet spēlē kopā izdarīja trīs spēka paņēmienus, vienu metienu un divus metienus bloķēja, spēli pabeidzot ar lietderības koeficentu -1.

Izšķirošie vārti tika zaudēti vien 15 sekundes pirms pamatlaika beigām, kad rezultāts bija 3:3. „Flyers” uzbrukuma laikā Bufalo aizsardzība nospēlēja diezgan haotiski, un līdzsvaru bija zaudējis arī Enrūts. Pēc vairākiem uzmetieniem pa vārtiem ripa tika piespēlēta Vensānam Lekavaljē, kurš to raidīja vārtos, sagādājot „Flyers” uzvaru. Lekavaljē pretspēlētājs metiena brīdī bija tieši Girgensons, kurš šajā situācijā nospēlēja samērā pasīvi, ļaujot pieredzējušajam kvebekietim izdarīt teju netraucētu metienu.

„Sabres” šajā mačā vadībā bija izvirzījusies pirmā, kad septītajā minūtē precīzs bija Koudija Hogsona metiens. Otrā perioda sākumā „Flyers” panāca izlīdzinājumu, taču turpinājumā „Sabres” palaida garām trīs vairākuma iespējas, vienu no tām bija sagādājis Girgensons, mērķtiecīgi laužoties uz vārtiem. Girgensons arī bija ļoti tuvu vārtu guvumam, kad ātrā uzbrukuma divi pret viens laikā viņa mestā ripa trāpīja pa vārtu stabu.

Vārtiem bagāts izvērtās trešais periods, kurā vispirms vadību atguva „Sabres” (atkal Hogsona maiņa), taču līdz 56. minūtei tā jau bija pārgājusi „Flyers” rīcībā. Trešos Filadelfijas vārtus vairākumā guva Skots Hartnels, kuram patraucēt nepaspēja Girgensons. Tailers Eniss 57. minūtē vēl panāca 3:3, taču pēc tam sekoja neveiksmīgā mača izskaņa.

Hartnels mačā savāca trīs punktus (1+2), bet „Sabres” izdarīja teju divreiz mazāk metienus pa vārtiem nekā pretinieki (19:33). Kopvērtējumā Bufalo komanda saglabā pēdējo vietu (izcīnīts 31 punkts), savukārt „Flyers” ar 52 gūtiem punktiem turpina sīvo cīņu Metropoles divīzijā.

Svarīgākais