Ķibermanim līdz uzvarai Eiropas kausa posmā pietrūkst 0,01 sekundes

© Romans Kokšarovs

Latvijas bosleja divnieku ekipāža Oskars Ķibermanis un Valdis Leiboms Eiropas kausa posmā Īglsā, Austrijā, izcīnījusi otro vietu, piekāpjoties tikai Vācijas ekipāžai ar pilotu Albrehtu Klammeru priekšgalā, turklāt arī tai par nieka sekundes simtdaļu.

Savukārt Uģis Žaļims ar Raivi Zīrupu palika astotie.

Pirmajā braucienā Ķibermaņa ekipāža bija pārliecinoši labākā startā, bet trasē kopumā uzrādīja otro labāko laiku, par 0,13 sekundēm atpaliekot no līdera Klammera. Uģa Žaļima un Raivja Zīrupa ekipāžai tik veiksmīgi neklājās un pēc pirmā brauciena devītā vieta.

Tiesa, Žaļims un Zīrups otrajā braucienā atšķirībā no vairuma pārējo ekipāžu prata savu pirmā brauciena laiku uzlabot, un sestais labākais rezultāts otrajā braucienā ļāva pakāpties uz astoto vietu kopvērtējumā, līderim zaudējot astoņas sekundes desmitdaļas.

Savukārt Ķibermaņa ekipāža gan startā, gan trasē uzrādīja identisku laiku kā pirmajā braucienā, kas ļāva saglabāt otro vietu. Ķibermanim bija labākais laiks starp otrā brauciena rezultātiem un izdevās arī samazināt Klammera pārsvaru, taču diemžēl ne pietiekami, un gala rezultātā vācietis tomēr bija priekšā par vienu sekundes simtdaļu. Savukārt trešā un ceturtā vieta, kuras arī ieņēma vācieši, palika drošā atstatumā.

Rītdien 10:00 Īglsā tiks aizvadīts vēl viens posms divniekiem, bet Ķibermanim nedēļas nogalē plānota dalība Pasaules kausa posmā Sanktmoricā, Šveicē.

Svarīgākais