Pirmdiena, 13.maijs

redeem Ira, Iraīda, Irēna, Irina

arrow_right_alt Sports

Gudļevskis: Vēl par olimpiādi nedomāju

© F64 Photo Agency

AHL kluba Sirakūzu "Crunch" vārtsargs Kristers Gudļevskis vakar tika iekļauts Latvijas hokeja izlases sastāvā olimpiskajām spēlēm, tiesa, sarunā ar Boltprospects.com pārstāvjiem atzinis, ka pagaidām galveno uzmanību pievērš šobrīd notiekošajam klubā, bet olimpiādei savas domas veltīs vēlāk, kad būs pienācis īstais laiks.

„Vēl olimpiādei neveltu savu maksimālo uzmanību,” saka 21 gadu vecais Kristers Gudļevskis. „Šobrīd manas domas ir pie „Crunch” komandas snieguma, un darīšu visu iespējamo, lai gūtu uzvaras nākamajās spēlēs, lai gūtu pāris punktus. Kad es došos uz olimpiādi, tad arī veltīšu savu uzmanību tai.”

Tiesa, Gudļevska izteikums ne mirkli nenozīmē, ka viņam šis notikums ir vienaldzīgs, gluži otrādi: „Esmu neizsakāmi priecīgs par iekļūšanu sastāvā. Tā ir liela atbildība un gods pārstāvēt manu valsti. Ļoti vēlos doties uz Sočiem un iegūt šāda līmeņa maču pieredzi. Manuprāt, tas ir lieliski.”

13 AHL spēlēs Gudļevskis ir izcīnījis septiņas uzvaras, ieskaitot sauso spēli debijas reizē. Viņš ir nospēlējis vairāk nekā 700 minūtes, to laikā atvairot 90,2% pretinieku metienu un vidēji spēlē ielaižot 2,82 vārtus.

Par Gudļevska izsaukumu prieku neslēpj arī „Crunch” treneris Robs Zetlers, kurš atzīst, ka latvietim tā būs lieliska pieredze: „Gudļevskis olimpiādē spēlēs pret praktiski tikai NHL spēlētāji, turklāt labākajiem NHL spēlētājiem. Viņš droši vien piedzīvos daudz metienus uz saviem vārtiem, daudz ripas savos vārtos, bet kopumā tas būs ļoti noderīgi viņa karjeras ziņā.”

Arī Gudļevskis vēlas salīdzināt savu varējumu ar pasaules eliti: „Vienmēr esmu vēlējies spēlēt pret viņiem, jo tie ir labākie spēlētāji pasaulē. Man būs lieliska iespēja būt laukumā reizē ar viņiem un sacensties. Ļoti labi zinu, cik smagi ir jāstrādā, lai nokļūtu visaugstākajā līmenī.”

Kopā ar Gudļevski Latvijas izlasē tika iekļauti vēl divi vārtsargi, proti, Edgars Masaļskis un Ervīns Muštukovs.