Šūmahera ārsts: "Esam ieguvuši laiku, situācija labāka nekā vakar"

Grenobles Universitātes slimnīcas pārstāvji oficālā paziņojumā snieguši informāciju, ka Mihaela Šūmahera veselības stāvoklis ir uzlabojies, tiesa, joprojām nevar izslēgt draudošās briesmas.

Kā zināms, Šūmahers svētdien, slēpojot Francijas kūrortā Meribelā, krita un galvu atsita pret akmeni, kā rezultātā tika gūta nopietna galvas trauma, un sportists nekavējoties tika aizvests uz Grenobles slimnīcu.

Ārsti apgalvo, ka pēc sportista smadzeņu skenēšanas redzami nelieli uzlabojumi. "Šodien situācija ir stabilāka nekā pirmdien. Mēs strādājām stundu no stundas, lai viņam palīdzētu. Operācija bija paredzētu, lai tiktu galā ar asins izplūdumu Šūmahera galvā, tomēr šobrīd nevaram spekulēt par viņa stāvokli nākotnē.''

Tomēr Grenobles slimnīcas ārsti atzīst, ka tuvākās stundas braucējam var būt kritiskas. "Tuvākās stundas joprojām saglabāsies kritiskas, smadzeņu bojājumi joprojām ir nopietni, tāpēc viņa stāvoklim jāseko līdzi katru sekundi. Mēs turpināsim izstrādāt jaunas ārstēšanās stratēģijas''.

Tāpat ārsti atklāja, ka visi iespējamie operāciju riski tiek saskaņoti ar vācieša ģimeni.

"Jo ilgāk viņš atrodas stabilā stāvokli jo labāk. Lēmumus par Šūmahera ārstēšanās riskiem mēs pieņemam kopīgi ar viņa ģimeni. Viņi akceptēja vakardienas operācijas riskus," medicīnas speciālisti skaidroja preses konferencē.

Ārsti apstiprināja, ka Šūmahers joprojām atrodas komā.

Šūmahers šobrīd atrodas Francijas neirologa Žerāra Selāna aprūpē, kurš ir pazīstams gan ar pašu sportistu, gan ar Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) prezidentu Žanu Todu.

Septiņkārtējais čempions saņēmis triecienu galvas labajā pusē.

Šūmaheram 3.janvārī paliks 45 gadi.

Šūmahers karjeras laikā septiņas reizes triumfējis F-1 čempionātā, kas ir visu laiku labākais sasniegums. Divus čempiona titulus viņš izcīnīja, braucot "Benetton" vienībā, bet piecus ieguva, pārstāvēdams "Ferrari".

Pirmo reizi Šūmahers no F-1 aizgāja 2006.gadā, bet 2010.gadā atgriezās, lai trīs sezonas aizvadītu "Mercedes" komandā, kur vērā ņemamus panākumus gan neguva.

Savas karjeras laikā Šūmahers triumfējis 91 sacīkstē.

Svarīgākais