Girgensona nerealizētais bullītis netraucē "Sabres" uzvarai

Nacionālajā hokeja līgā savu ceturto uzvaru mājās pēc kārtas guvusi Bufalo „Sabres” ar latviešu uzbrucēju Zemgu Girgensonu ierindā. Pēc saspringta pamatlaika (1:1) pret Vašingtonas „Capitals” Bufalo komanda izrādījās pārāka pēcspēles metienos (2:1).

Bufalo „Sabres” turpināja savu decembra laikā uzsākto renesansi, izcīnot savu ceturto uzvaru mājās pēc kārtas. Ieskaitot šodienas sasniegumu, „Sabres” pēdējās septiņās spēlēs guvusi četras uzvaras un divreiz zaudējusi papildlaikā vai pēcspēles metienos, tiesa, joprojām saglabā pēdējo vietu līgā.

Zemgus Girgensons laukumā pavadīja 17 ar pusi minūtes, to laikā izdarot vienu metienu, pielietojot divus spēka paņēmienus un bloķējot vienu pretinieku metienu. Spēli viņš pabeidza ar neitrālu lietderības koeficentu, kā arī nerealizēja savu pēcspēles metienu.

Līgas labākais vārtu guvējs šajā sezonā Aleksandrs Ovečkins mačā pret „Sabres” vārtus neguva, tiesa, ne jau tāpēc, ka necentās. Krievu uzbrucējs pa Raiena Millera vārtiem izdarīja veselus 12 metienus (NHL rekords šajā rādītājā pieder aizsargam Rejam Burkam, kurš reiz spēlē pretinieku vārtsargu patraucēja 19 reizes). Arī „Sabres” rindās bija savs izcilnieks, tikai citā kategorijā, proti, Stīvs Ots izdarīja teju tikpat spēka paņēmienu (8), cik visa „Capitals” komanda kopā (10).

„Capitals” vārtos šonakt stājās vāciešu debitants Filips Grubauers, bet „Sabres” rindās 49 pretinieku metienus no 50 atvairīja Raiens Millers, kurš arī tika pelnīti atzīts par mača pirmo zvaigzni.

Pirmajā periodā „Sabres” spēlēja diezgan piesardzīgi un pārāk ar uzbrukumiem neaizrāvās, turklāt tad, kad Bufalo hokejisti tomēr centās patraucēt „Capitals” vārtsargu, modri bija pretinieku aizsargi, kuri bloķēja lielāko daļu „Sabres” metienu. Tā rezultātā „Sabres” pirmajā trešdaļā piereģistrēja tikai trīs metienus, kamēr „Capitals” 15, lai arī kopumā Vašingtonas pārsvaru par nospiedošu nosaukt nevarēja.

Otrā perioda sākumā „Sabres” uzbrukums aktivizējās, un droši uz Grubauera vārtiem devās Girgensons, kurš ar augumu piesedza ripu un izdarīja metienu no tuvas distances, kuru gan vārtsargs tvēra. Arī turpinājumā „Sabres” uzbrucēji sagādāja Grubaueram nopietnas problēmas, taču vairāk darba joprojām bija „Sabres” vārtsargam Raienam Milleram.

Rezultāts tika atklāts 36. minūtē, kad „Sabres” otrā maiņa pacīnījās „Capitals” aizsardzības zonā un izveidoja tur haosu, kura laikā Drū Stefords pielaboja Kristiana Ērhofa mesto ripu (1:0). Hokejistu cīņasspars arī pamazām kļuva novērojams atsevišķās sadursmēs, un spriedze laukumā bija sajūtama.

Trešā perioda sestajā minūtē beidzot tika uzlauzts arī Millera cietoksnis, kad precīzs un spēcīgs metiens padevās Trojam Braueram (1:1). Pēc tam gan ļoti bīstamu uzbrukumu izvērsa Girgensona maiņa, taču Meta Mulsona metienu no tuvas distances paspēja atvairīt Grubauers. Pamatlaika izskaņā vairāk uzbruka viesi, un pie Millera vārtiem arī izcēlās pamatīgi asumi, pēc kuriem komandām nācās spēlēt četri pret četri.

Uzvarētāja noskaidrošanai bija nepieciešami pēcspēles metieni, taču pirmajās divās kārtās abi vārtsargi nostāvēja perfekti. Trešajā kārtā iespēja tika dota Girgensonam, taču viņa māņkustība neizdevās, tiesa, Niklass Bekstrēms „Capitals” rindās atbildēja ar līdzīgu laipnību. „Capitals” vārtsargu sestajā metienu kārtā beidzot pārspēja Stīvs Ots, bet Milleru nepārspēja neviens, un „Sabres” uzvarēja ar 2:1.

Svarīgākais