Pēc slēpošanā gūtas traumas apdraudēta Mihaela Šūmahera dzīvība

© Scanpix

Septiņkārtējais pasaules čempions pirmajā formulā (F1) Mihaels Šūmahers svētdien, kopā ar dēlu slēpojot Francijas kūrorta Meribelas trasē, kritis un savainojis galvu, atsitot to pret akmeņiem.

44 gadus vecais Šūmahers guvis stiprus galvas savainojumus un ar helikopteru nogādāts tuvākajā slimnīcā Grenoblē. Atsevišķi avoti liecina, ka Šūmahera veselības stāvoklis ir pasliktinājies, un vietējais laikraksts "Le Dauphine Libere" vēsta, ka šobrīd izcilā autosportista veselības stāvoklis ir kritisks, un viņa dzīvība apdraudēta.

Grenobles universitātes slimnīcas pārstāvji oficiālā paziņojumā pauduši, ka vācietis cietis nopietnu galvas traumu un ierašanās brīdī atradies komas stāvoklī. Atsevišķi avoti vēsta par asinsizplūdumu smadzenēs.

Šūmahera kritisko stāvokli apstiprinājuši arī viņa pārstāvji.

Sākotnēji par briesmām viņa dzīvībai netika ziņots, un pats sportists arī bijis pie samaņas, taču veselības stāvoklis krasi pasliktinājies. Kopā ar viņu slimnīcā arī ir Šūmahera sieva Korinna un bērni, kā arī viņa senie cīņu biedri Žans Tods un profesors Žerārs Seilents, kurš aprūpēja Šūmaheru 1999. gadā, kad vācu autosportists smagā avārijā lauza kāju.

Šūmaheram, kurš par F1 čempionu kļuva 1994. un 1995. gadā ar "Benetton" komandu, kā arī no 2000. līdz 2004. gadam "Ferrari" rindās, Meribelā pieder mājiņa. Vāciešu autosporta leģenda ir aktīvs kalnu slēpošanas piekritējs.