Nolans: "Girgensons pēdējās divās spēlēs bija viens no labākajiem"

Nacionālās hokeja līgas pastarīte Bufalo "Sabres" tikai 15 laukuma spēlētāju sastāvā spēja atspēlēties un uzvarēt Fīniksas "Coyotes" (2:1).

Par pirmo spēles zvaigzni tika atzīts 19 gadus vecais latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons, kurš izdarīja rezultatīvu piespēli un septiņas reizes meta pa pretinieku vārtiem. "Sabres" galvenā trenera vietas izpildītājs Teds Nolans paslavēja uzbrucēju pirmo maiņu par parādīto sniegumu.

"Spēlēju uz emocijām, un, kad fani atbalsta tik ļoti kā šodien, tas ir liels pluss," pēc mača sacīja Zemgus Girgensons. "Īsais soliņš, visi noraidījumi, kas mums bija – šķita, ka šajā spēlē nekas nenotiek mūsu labā. Vienkārši strādājām, iespējams, vissmagāk visā sezonā un pieturējāmies pie sistēmas. Tādā veidā arī uzvarējām."

"Pretinieks vienkārši nokrita. Pacēlu viņa nūju un izslidināju ripu starp diviem spēlētājiem," Girgensons komentēja savu vārtu guvumu. "Girgensons pēdējā laikā jau tiek atalgots. Domāju, ka viņš iepriekšējo divu maču laikā bija viens no labākajiem spēlētājiem," Bufalo "Sabres" treneris Teds Nolans atbildēja uz jautājumu, vai ir apmierināts, ka Girgensons un Tailers Eniss beidzot tika atalgoti ar vārtiem. Tāpat Nolans uzteica visa pirmā uzbrucēju trio kopējo spēli.

Uzvaras vārtus "Sabres" guva kuriozā veidā – ripa, uzlidojusi gaisā, iekrita viesu vārtsarga Maika Smita kreklā, un kanādietis apjukumā pats to ieveda vārtos. "Noteikti nē," Girgensonam tika vaicāts, vai viņš kādreiz ir redzējis tādus uzvaras vārtus. "Nemaz nejutu ripu. Nezināju, kas notika. Zināju, ka ripa uzlidoja gaisā, bet nebija ne jausmas, kur tā palika pēc tam," kuriozos vārtus komentēja pats epizodes varonis Maiks Smits. Kanādietis arī kritizēja savas vienības spēlētāju atdevi - jo īpaši ņemot vērā, ka tagad gaidāmas trīs brīvdienas, bet "Sabres" bija lielas sastāva problēmas.

"Esmu redzējis līdzīgas lietas, bet nekad – ko tādu. Smitam nedaudz trūka veiksmes, un domāju, ka viņš vēl kādu laiku šūpos galvu par šo epizodi. Šie ir tie momenti, kādu mums iepriekš trūka. Tā ir neliela Ziemassvētku dāvana, un mēs to pieņemsim," teica "Sabres" vārtsargs Raiens Millers. "Hokejs ir godīga spēle. Ja tev ir jāuzvar, tu parasti uzvari. Un mēs nebijām pelnījuši uzvarēt, tāpēc tādas lietas [kā otrie ielaistie vārti] notiek," teica viesu galvenais treneris Deivs Tipets.

Tāpat Millers, kurš atvairīja 36 no 37 metieniem un kļuva par spēles otro zvaigzni, uzskata, ka "Coyotes" vārti nebija jāskaita: "Ripa trāpīja pa lāpstiņas augšu, un viņa nūja bija pacelta augstu gaisā. Ripa necēlās augstāk, tā manā prātā jau bija virs pārliktņa, tāpēc domāju, ka Toronto [kur izskatīja epizodes video] pieņēma pilnīgi nepareizu lēmumu."

Svarīgākais