"Sabres" iegūst "bullīšu" virtuozu Ūmarku

19 gadus vecā latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētais Nacionālais hokeja līgas klubs Bufalo "Sabres" šonakt guva trīs bezatbildes vārtus un ar 4:2 pārspēja pagājušās sezonas Stenlija kausa finālisti Bostonas "Bruins".

Spēles laikā maiņas darījuma rezultātā "Sabres" no Edmontonas "Oilers" saņēmusi zviedru uzbrucēju Linusu Ūmarku.

26 gadus vecais, 179 centimetrus garais un 79 kilogramus smagais Linuss Ūmarks, kurš ir malējais uzbrucējs, plašāku popularitāti ieguva 2009. gadā, kad, pārstāvot Zviedrijas valstsvienību, pārbaudes mačā pret Šveici filigrāni realizēja pēcspēles metienu - skandināvs vārtiem tuvojās no kreisās puses, tad noguldīja vārtsargu, bet ripu pārmeta sāncensim pāri.

Ūmarku 2007. gadā ar 97. numuru bija draftējusi Nacionālās hokeja līgas vienība Edmontonas "Oilers", taču Kanādas kluba rindās zviedriem nostiprināties neizdevās. Pirmajās divās sezonās viņš kopumā laukumā devās 55 spēlēs, gūstot astoņus vārtus un pievienojot 22 rezultatīvas piespēles.

Pagājušajā sezonā Ūmarks ar 48 spēlēs sakrātajiem 69 punktiem kļuva par rezultatīvāko spēlētāju Šveices čempionātā un vasarā vienojās par jaunu kontraktu ar Edmontonas "Oilers", tomēr laukumā devās tikai vienā mačā. Fārmklubā Amerikas Hokeja līgā viņš 28 spēlēs sakrājis 29 punktus, esot rezultatīvākais komandā un ieņemot ceturto pozīciju līgā.

Šonakt Ūmarks ticis aizmainīts uz Bufalo "Sabres", kuru pārstāv vienīgais Latvijas hokejists Nacionālajā hokeja līgā - 19 gadus vecais Zemgus Girgensons, kurš arī uzvarētajā spēlē pret Bostonas "Bruins" (4:2) laukumā devās pirmajā virknējumā. "Sabres" pretī atdevusi sestās kārtas izvēli nākamā gada draftā.

"Ņemot vērā savainojumus - esam zaudējuši Kodiju Makkormiku un vēl nezinām par Kodija Hodžsona likteni -, tas varētu būt labs brīdis viņam. Viņš ir ļoti talantīgs un jauns spēlētājs, tāpēc, iespējams, tas ir perfekts mirklis," par Ūmarka pievienošanos sacīja Bufalo "Sabres" pagaidu galvenais treneris Teds Nolans, kurš ir arī Latvijas izlases stūrmanis.

Nākamo spēli Bufalo "Sabres" aizvadīs naktī uz svētdienu, pulksten 2:00 vēlreiz samērojot spēkus ar Bostonas "Bruins".

Jāpiebilst, ka Bufalo "Sabres" šosezon ir uzvarējusi visos četros mačos, kuros uzvarētājs noskaidrots pēcspēles metienos. Pēdējo panākumu pret Otavas "Senators" nodrošināja Girgensons (Bufalo realizēja četrus no desmit metieniem). Iepriekš "Sabres" hokejisti bija realizējuši sešus no deviņiem mēģinājumiem.

Svarīgākais