"Sabres" otrā uzvara pēc kārtas, Girgensonam vēlreiz -1

Otro spēli pēc kārtas gūstot četrus vārtus, pirmo reizi kopš 15. novembra divas uzvaras pēc kārtas Nacionālajā Hokeja līgā (NHL) izcīnījusi Zemga Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres", šoreiz savā laukumā ar 4:2 pieveicot vienu no līgas līderēm Bostonas "Bruins".

Braiens Flinns pirms trešdaļas beigu daļā mazākumā izvirzīja vadībā mājiniekus, bet pirmajās četrās otrās trešdaļas minūtēs viesi atguva vadību. Divas reizes pēc kārtas precīzs bija Breds Marčends, pie tam pirmo reizi - arī mazākumā. Šķita, ka Teda Nolana puiši varētu salūzt pēc šāda notikumu pavērsiena, taču notika tieši pretējais. Markusam Folinjo trešdaļas izskaņā vēlreiz izlīdzinot (2:2), pēdējā trešdaļā notika cīkstēšanās par iniciatīvu.

Kritiskā brīdī, aptuveni piecas ar pusi minūtes pirms mača beigām, 28 gadus vecais Drū Stefords guva savus pirmos vārtus 18 spēlēs, ļaujot izšķirošo reizi mājiniekiem panākt vadību. Skaistā Steforda vārtu guvuma un kapteiņa Raiena Millera lieliskā snieguma vārtos (34 atvairīti metieni) iedvesmoti, "Bruins" minūti vēlāk izcēlās ceturto reizi šonakt un pirmo reizi kopš 15. novembra svinēja otro uzvaru pēc kārtas - 4:2.

Zemgus Girgensons šonakt uz ledus bija desmit minūtes un 39 sekundes, vienreiz meta garām vārtiem, vienreiz meta pa vārtiem, izdarīja divus spēka paņēmienus, reizi kļūdījās un otro spēli pēc kārtas pabeidza ar negatīvu lietderības koeficientu (-1).

Savainojumu spēles laikā, jau pirmās trešdaļas beigās, guva Koudijs Hodžsons.

"Sabres" ar deviņām uzvarām un 21 punktu gan joprojām ir pēdējā vietā Austrumu konferencē un visā līgā, bet "Bruins" šis bija tikai 12. zaudējums sezonā, un ar 48 punktiem Bostona ir otrajā vietā Austrumos.

Citās spēlēs "Panthers" izcīnīja piekto uzvaru pēc kārtas, ar 4:2 viesos apspēlējot "Senators"; pēc sešu spēļu pārtraukuma pie panākuma tika "Red Wings", mājās pagarinājumā ar 3:2 uzveicot "Flames"; "Penguins" izcīnīja sesto uzvaru pēc kārtas, ar 5:2 mājās apspēlējot "Wild".

Svarīgākais