Pirmdiena, 13.maijs

redeem Ira, Iraīda, Irēna, Irina

arrow_right_alt Sports

Latvija pret Vāciju: šovakar bez Masaļska

© Romans Kokšarovs

Šovakar 20:30 Latvijas hokeja izlase aizvadīs savu otro pārbaudes spēli pret Vācijas valstsvienību, kura vakar tika pieveikta pēcspēles metienos ar 4:3.

Gatavojoties Soču olimpiskajām spēlēm, Latvijas izlase vakar aizvadīja spēli Vācijā, Esenā, un, lai arī pirmajā periodā izvirzījās vadībā ar 2:0, 54. minūtē jau bija iedzinējos ar 2:3. No zaudējuma izlasi glāba Andris Džeriņš, kurš 45 sekundes pirms pamatlaika beigām (Masaļskis jau bija atstājis vārtus) panāca neizšķirtu, bet bullīšos Latvijai uzvaru atnesa Mika Indraša un Miķeļa Rēdliha precīzie metieni.

Vakar Latvijas izlases vārtus sargāja Edgars Masaļskis, savukārt šovakar plānots, ka laiku vārtos sadalīs Ervīns Muštukovs un Māris Jučers. Vakardienas spēlē katrs pa četrām soda minūtēm nopelnīja aizsargi Jānis Andersons un Kristaps Sotnieks, kurš šodien, aizvietojot Artūru Kuldu, kurš nespēlēs, pildīs izlases kapteiņas pienākumus. Kuldas vietu šodien pieteikumā ieņems Krišs Lipsbergs. Nekādas ievērojamas izmaiņas maiņu virknējumos nebūs, un komanda spēli aizvadīs tādās pašās maiņās kā vakar. Latvijas izlases vārtus šīs dienas mačā uz pusēm sargās Ervīns Muštukovs un Māris Jučers.

Izlase šorīt aizvadīja vieglu treniņu, bet pēc tam atgriezās viesnīcā, kur ieturēja pusdienas, bet jau īsi pirms plkst. 17.00 pēc Vācijas laika dosies uz Esenes sporta halli, kur mačs sāksies pulksten 19.30. Neliels nogurums pēc vakardienas mača ir gandrīz visiem mūsu hokejistiem, taču vīri atzīst, ka arī otrajā mačā mērķis ir tikai viens - uzvara!

Latvijas izlase Vācijā ieradusies bez sava galvenā trenera Teda Nolana, kurš šobrīd nodarbināts Bufalo „Sabres” klubā NHL, tādēļ izlasi vada viņa palīgi Toms Kūlens un Kārlis Zirnis. Tāpat izlases sastāvā nav vairāku potenciālo līderu, kuri šobrīd savainoti vai citu iemeslu dēļ nevar palīdzēt izlasei.

Šis apstāklis gan devis iespēju vairākiem citiem spēlētājiem pacīnīties par dalību olimpiādē, un izlases pārstāvji atzinuši, ka galīgais sastāvs vēl ne tuvu nav noteikts, līdz ar to arī šī vakara spēlē ir iespējas iegūt sev plusiņu ceļazīmei uz Sočiem. Tāpat izlasē vakar debiju piedzīvoja Edgars Siksna un Artūrs Kuzmenkovs, savukārt Krišs Lipsbergs, kurš arī ir kopā ar komandu, savu pirmo spēli Latvijas pieaugušo izlases krāsās aizvadīs šodien.

Vācijas izlase pagājušajā pasaules čempionātā ieņēma devīto vietu un spēlē pret Latviju toreiz uzvarēja ar 2:0, savukārt olimpiskajām spēlēm tā kvalificēties nav spējusi.

Pirms Soču spēlēm Latvijai kopumā paredzētas sešas spēles - divas no tām pret Krieviju tika aizvadītas jau novembra sākumā (4:1, 3:4 pēcspēles metienos), tagad divas spēles Vācijā, bet pirms olimpiskā turnīra sākuma februārī gaidāmi vēl divi mači pret mājinieci Krieviju.