"Sabres" otro reizi sezonā gūst četrus vārtus, Girgensonam -1

Nacionālajā hokeja līgā ceturto sezonas uzvaru pamatlaikā izcīnījusi Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo „Sabres”, kura ar 4:2 pieveica Vinipegas „Jets”, lai arī mača gaitā nonāca iedzinējos ar 0:2. Zemgus Girgensons šajā spēlē ar punktiem neatzīmējās.

Teda Nolana vadītās „Sabres” liktenis šajā sezonā nav pārāk veiksmīgs un līdz šim tikai vienreiz tai bija izdevies gūt četrus vārtus pamatlaikā (5:4 pret „Sharks”). Šonakt Bufalo vienība to izdarīja otrreiz sametot četras ripas „Jets” vārtos.

Mača pirmā puse gan par neko pārāk labu neliecināja, jo pēc pirmā perioda, kurā „Sabres” burtiski nomētāja savu pretinieku vārtus (metienu attiecība 19:7), 21. minūtē „Jets” hokejists Marks Šaiflī guva divus vārtus. Pirmo vārtu zaudējumā ne pārāk veiksmīgi nospēlēja latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons, kurš vispirms viduszonā zaudēja ripu, bet pēc tam nespēja patraucēt „Jets” uzbrucējam izdarīt metienu.

Nokļuvuši iedzinējos, „Sabres” nepadevās, un perioda vidū Stīvs Ots vienus vārtus atguva, tiesa, īstā izrāde bija pietaupīta spēles trešajai trešdaļai. Tās pirmajā minūtē Markuss Folinjo rezultātu izlīdzināja, divas minūtes vēlāk Mets Mulsons vairākumā pielaboja Kristiana Ērhofa metienu, panākot jau 3:2, bet 54. minūtē punktu uzvarai pielika „Sabres” ceturtā maiņa, kura izkārtoja vārtu guvumu Metam Elisam (4:2).

Zemgus Girgensons laukumā pavadīja 15 minūtes un rezultativitātes punktus neguva, kā arī metienus pa vārtiem neizdarīja, toties viņam viens bloķēts metiens un viens spēka paņēmiens. Girgensons šo maču noslēdza ar negatīvu lietderības koeficentu mīnus viens.

„Sabres” ar 34 spēlēs gūtiem 19 punktiem gan joprojām saglabā pēdējo vietu NHL, tāpat tā ir mazrezultatīvākā komanda līgā.

Svarīgākais