Melbārdis tuvu kritienam un Leikplesidā izcīna 10.vietu

© Scanpix

Leikplesidas trasē ASV kārtējo uzvaru Pasaules kausa izcīņā bobslejā divniekiem svinēja amerikāņu pilots Stīvens Holkombs, savukārt vienīgā Latvijas ekipāža Oskars Melbārdis un Daumants Dreiškens ieņēma desmito vietu. Pirmajā braucienā Melbārdis un Dreiškens bija ļoti tuvu kritienam.

Gan Kalgari, gan Pārksitijā, gan vakar pirmajās sacensībās Leikplesidā triumfēja Stīvena Holkomba divnieks, un amerikānis uzvaru gājienu turpināja arī šodienas pirmajā braucienā - tautiešus Niku Kaningemu un Koriju Batneru Holkombs apsteidza attiecīgi par 16 un 23 sekundes simtdaļām. Cīņa par trijnieku gan solās būt spraiga - sestajā vietā esošais kanādietis Kristofers Springs no Batnera atpaliek par nieka četrām sekundes simtdaļām.

Labāko desmitnieku noslēdza vienīgā Latvijas ekipāža Oskars Melbārdis un Daumants Dreiškens, kuri trases augšā bija ārkārtīgi tuvu kritienam, taču beigās no Holkomba divnieka atpalika par 48 sekundes simtdaļām. Devītajā vietā esošā vācu pilota Frančesko Frīdriha vadītais divnieks Melbārdi un Dreiškenu apsteidz par sešām simtdaļām, bet astotā un septītā pozīcija bija attiecīgi desmit un 14 sekundes simtdaļu attālumā.

Melbārdis un Dreiškens startā uzrādīja laiku 5.18 sekundes, kas kopā ar Holkomba un Springa ekipāžām bija dalīts otrs labākais rādītājs. Ātrākais starta laiks bija šveiciešiem Beātam Hefti un Aleksam Baumanam, kuri uzrādīja rezultātu 5.13 sekundes. Tieši Hefti divnieks pirmā brauciena kopvērtējumā atradās uzreiz aiz Melbārža ekipāžas - šveicieši atpalika par sešām sekundes simtdaļām. Vēl četras simtdaļas atpalika kanādietis Lindons Rašs, bet 13.vieta jau ir trīs desmitdaļu attālumā.

Otrajā braucienā par trim vietām izdevās pakāpties nīderlandietim Ivo De Breinem, kurš pirmajā braucienā finišēja 15.vietā, bet otrajā apsteidza Aleksandru Kasjanovu, Simoni Bertaco un Rašu. Hefti, kam izdevās apsteigt nīderlandieti, šoreiz startā sasniedza 5.16 sekundes, savukārt Melbārža ekipāža no sava pirmā brauciena starta rezultāta nometa četras simtdaļas.

Trases augšdaļā atkal tika pieļautas vairākas kļūdas, taču pozīcija kopvērtējumā gan tika nosargāta - pārsvars pār Hefti no sešām simtdaļām pieauga līdz 17 simtdaļām. Devītās vietas īpašnieks Frīdrihs īsu brīdi trases augšā atradās aiz Melbārža, tomēr Vācijas ekipāža drīzumā ieguva jau 17 simtdaļu pārsvaru, kas līdz trases beigām saruka tikai par četrām simtdaļām. Cīņā par medaļām tomēr nekas būtiski nemainījās - amerikāņu trio saglabāja vietu sacensību augšgalā, bet Holkombs tuvāko konkurentu Kaningemu apsteidza par 55 sekundes simtdaļām.

Rīt Leikplesidā norisināsies sacensības četriniekiem. Pirmais brauciens paredzēts plkst. 20:00 pēc Latvijas laika.

Svarīgākais