Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports

Septiņgadīga meitene noskrien maratonu un vēl paspēj uz ballīti

Septiņus gadus vecā japāniete Haruka Masuda veikusi 42.195 kilometrus garu distanci, veiksmīgi sasniedzot finišu Honolulu maratonā.

Honolulu maratonā startēja aptuveni 35 000 dalībnieku, no kuriem 13 500 bija Japānas skrējēji. Viena no japānietēm bija septiņus gadus vecā Haruka Masuda, kura finišu sasniedza kopā ar saviem vecākiem Šinai un Hauri. Lai arī jaunās Harukas lielākā aizraušanās ir peldēšana, viņa pieņēmusi savu vecāku, skriešanas entuziastu piedāvājumu noskriet Honolulu maratonu.

Haruka skrēja tēva izvēlētajā tempā, lai varētu paspēt uz ballīti, kas bija paredzēta pēc maratona. Jaunā japāniete distanci pievarēja pat ātrāk nekā plānots – 7:41:45. Pēc finiša viņa atzina, ka izbaudījusi prieku skrienot, tomēr piebilda, ka viņas primārā lieta joprojām ir peldēšana, tāpēc viņa nezina vai skries vēl. Pasaulē starp septiņgadīgiem bērniem visātrāk maratona distanci veikusi Dženifera Emiksa – 3:51:54.

Honolulu maratonā skrēja daudz bērnu, kas jaunāki par desmit gadiem, radot jautājumu, vai tik jauniem bērniem maratonu skriet būtu prātīgi. Tomēr jaunie skrējēji nereti paveic vēsturiskas lietas – piemēram, novembrī 14 gadus vecā Vintera Vinekī kļuva par jaunāko, kas noskrējusi maratonus visos septiņos kontinentos – Āfrikā, Ziemeļamerikā, Dienvidamerikā, Austrālijā, Eiropā, Āzijā un Antarktīdā.