Nolans: "Gūtie vārti ir atlīdzība Girgensonam par smago darbu"

Šonakt Nacionālās hokeja līgas (NHL) 2013./14.gada sezonā septīto uzvaru izcīnīja Latvijas izlases uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētais klubs Bufalo "Sabres", kas ar 2:1 pēcspēles metienos pārspēja Otavas "Senators". Girgensons guva Bufalo vienīgos vārtus spēles pamatlaikā, realizēja izšķirošo bullīti un tika atzīts par spēles pirmo zvaigzni.

Pēcspēles komentāros diezgan optimistisks bija "Sabres" galvenais treneris Teds Nolans, kurš uzsvēra, ka maiņu pārkārtojumi acīmredzot ir devuši rezultātu – komanda spēlējusi aktīvi, pie tam visi virknējumi bijuši vienlīdzīgi. Pateicoties Nolana veiktajām pārmaiņām, Girgensons spēlēja nomināli pirmajā virknējumā.

Uzvara bijusi īpaši emocionāla pēc neieskaitītajiem vārtiem otrā perioda izskaņā. "Brīdī, kad vārtu guvums tika atcelts, varēja teikt, ka spēlētāji bija diezgan satriekti. Līdz ar to šai uzvarai ir arī emocionāla vērtība," sacīja Nolans.

Komentējot Girgensona rezultatīvo sniegumu, "Sabres" galvenais treneris teica: "Domāju, ka viņš tiek atalgots par ieguldīto darbu. Viņš vienmēr strādā un, kad tā dari, notiek labas lietas. Tādus vārtus kā šodien viņš gan bieži negūs, tomēr tā ir laba atlīdzība par iepriekš padarīto."

Pats Girgensons gan tikmēr uzsvēra komandas kopējos pūliņus uzvaras labā un līdzīgi kā Nolans norādīja, ka spēles laikā "Sabres" hokejisti bijuši nedaudz satriekti, tomēr spējuši sakoncentrēties un izcīnīt tik ļoti svarīgos divus punktus.

Attiecībā uz savu dalību pēcspēles metienu sērijā, Latvijas hokejists sacīja, ka, neskatoties uz to, ka parasti nav bullīšu izpildītājs, šoreiz zinājis, ko darīs laukumā. "Man bija diezgan daudz laika izdomāt, kā rīkoties," smejas Girgensons, kurš savu uzvaras metienu izpildīja desmitajā pēcspēles metienu sērijā. Kopumā 20 metieni ir otra ilgākā "Sabres" bullīšu sērija kluba vēsturē.

Svarīgākais