"Sabres" zaudē, Girgensonam rezultatīva piespēle

Savu kārtējo zaudējumu NHL piedzīvojusi Bufalo „Sabres”, kura ar 1:3 atzina Ņujorkas „Rangers” pārākumu. „Rangers” vārtsargs Henriks Lundkvists bija tuvu tam, lai otro maču pēc kārtas pret „Sabres” paliktu sausā, taču 58. minūtē Zemgus Girgensons ar savu aktivitāti izkārtoja vārtu guvumu Taileram Enisam.

Zemgus Girgensons šo maču aizvadīja sev ierastajā trešajā maiņā un nospēlēja 12 minūtes un 43 sekundes. Viņš izdarīja vienu rezultatīvu piespēli „Sabres” vienīgo vārtu guvumā, kurus izkārtoja ar savu aktivitāti, taču pārējā spēlēs laikā īpaši neizcēlās, ko pierāda arī viņa statistika- viens bloķēts metiens un viens spēka paņēmiens. Girgensonam šajā mačā arī pozitīvs lietderības koeficents plus viens.

Girgensona gūtais punkts bija viņa astotais (1+7) sezonā un arī NHL karjerā. Septiņas izdarītās rezultatīvās piespēles ir dalīts 10. labākais rādītājs starp NHL šīs sezonas debitantiem.

Spēles pirmajā periodā izpaudās abu komandu atšķirīgās vietas kopvērtējuma tabulā – „Rangers” uzbruka gan daudz vairāk, gan bīstamāk. „Sabres” bija tuvu trešdaļas noslēgšanai ar bezvārtu neizšķirtu, taču 18. minūtē Riks Nešs elegantā izgājienā viens pret vienu atklāja rezultātu un izvirzīja viesus vadībā.

Otrā periodā pirmajā pusē nekas pārāk daudz spēles ritējumā nebija mainījies, un Bufalo līdzjutēji varēja būt pateicīgi vārtsargam Raienam Milleram, ka rezultāts palika nemainīgs. Pēc 35. minūtes beidzot uzplaiksnīja „Sabres” uzbrukums, un spēle izlīdzinājās, taču vārtu guvumam tuvāk atkal bija viesi – „Sabres” glāba vārtu stabiņš.

Vairākas labas iespējas „Sabres” bija arī trešā perioda sākumā, taču, palicis viens vārtu priekšā, Stīvs Ots izvēlējās piespēlēt, nevis mest, un „Rangers” aizsargiem un Lundkvistam izdevās savus vārtus nosargāt. 48. minūtē viens pret Lundkvistu izrāvās Koudijs Hogsons, taču zviedrs šajā duelī bija pārāks, un Hogsons uzreiz pēc tam arī nopelnīja nevajadzīgu noraidījumu. Šī vairākuma laikā „Rangers” izspēlēja vienkāršu kombināciju, kuru ar metienu vārtos no asa leņķa noslēdza Breds Ričardss (2:0). Mazākumā aizstāvējās arī Girgensons, tiesa, viņš tobrīd piesedza laukuma otru pusi.

Nākamās minūtes laikā „Sabres” uzbrucēji Stīvs Ots un Drū Stefords katrs pa reizei izrāvās viens pret vienu, taču Lundkvists parādīja, ka „Rangers” ne velti ar viņu pagarinājusi līgumu par teju 60 miljoniem dolāru. Brīnumus zviedrs turpināja rādīt arī pēc tam, līdz beidzot Tailers Maiers viduszonā uzdāvināja ripu „Rangers” komandai, un Mets Zukarello pretuzbrukumā panāca jau 3:0, izšķirot mača iznākumu.

Tiesa, Lundkvistam šo spēli pabeigt sausā neļāva Girgensons, kurš 58. minūtē pretinieku zonā pārtvēra ripu un pa taisno no gaisa pasita to Tailera Enisa virzienā, kurš nevilcinoties to raidīja vārtos. Neko vairāk „Sabres” gan atgūt nebija spējīga un piedzīvoja kārtējo zaudējumu ar rezultātu 1:3.

„Sabres” šis bija jau otrais zaudējums sezonā pret „Rangers” (0:2), bet sezonā kopā tā zaudējusi jau 23 spēlēs no 29 un par neko augstāk kā pēdējo vietu NHL šobrīd domāt nevar.

Svarīgākais