Ķibermanim četriniekos septītā vieta, Melbārža kvartetam diskvalifikācija

Pirmais Pasaules kausa posms bobslejā Kalgari trasē noslēdzās ar četrinieku sacensībām.

Oskara Ķibermaņa ekipāža divu braucienu summā prata izcīnīt septīto vietu, bet Oskara Melbārža četrinieks tika diskvalificēts vēl pirmā brauciena laikā par kopējā svara pārkāpumu. Uzvaru pirmajā posmā svinēja amerikāņa Stīvena Holkomba ekipāža.

Pirmais brauciens

Jau ar trešo numuru startējusī Oskara Melbārža ekipāža ar stūmējiem Daumantu Dreiškenu, Arvi Vilkasti un Intaru Dambi uzstādīja dalītu labāko starta laiku pirmajā braucienā (5,04 sekundes), visas trases garumā turoties vismaz desmitdaļu priekšā tā brīža līderim, kanādietim Lindonam Rašam. Trases otrajā pusē Melbārdis pieļāva vairākas mazas kļūdas, kas ļāva finišēt ar laiku 54.23 sekundes, vien par divām simtdaļām apsteidzot Rašu. Drīz pēc tam uz starta stājās uzvarētājs divnieku sacensībās, amerikānis Stīvens Holkombs ar partneriem. ASV labākajam četriniekam izdevās atkārtot latviešu sasniegto startā un pārņemt vadību pirmajā braucienā, apsteidzot Melbārža ekipāžu par 0.15 sekundēm. Diemžēl pirmā brauciena otrajā pusē Oskara Melbārža četrinieks saņēma diskvalifikāciju par kopējā svara pārkāpumu, kas lika noslēgt šo posmu bez rezultāta.

Oskars Ķibermanis ar saviem stūmējiem Raivi Broku, Helviju Lūsi un Jāni Strengu startā prata uzstādīt ceturto labāko laiku (5.07 sekundes), tupinot lieliski sevi pierādīt arī trasē. Ķibermanim bija pat labāks beigu ātrums nekā Melbārdim, kas pirmajā braucienā ar laiku 54.26 sekundes ļāva ieņemt sesto vietu, līderim Holkombam zaudējot 0.18 sekundes.

Pēc pirmā brauciena vadībā atradās tieši Stīvena Holkomba pilotētā ekipāža, kurai 0.06 sekundes zaudēja vācu četrinieks ar Maksimilianu Arndtu priekšgalā. Tikmēr trešajā vietā ierindojās Krievijas vadošā bobslejista Aleksandra Zubkova četrinieks, no Holkomba atpaliekot 0.08 sekundes.

Otrais brauciens

Uz otro braucienu varēja lūkūties ar cerībām, jo ar labu braucienu Oskars Ķibermanis ar saviem partneriem varēja noturēties labāko sešiniekā un pat pacīnīties par medaļām. Tā brīža līdere bija kanādieša Krisa Springa ekipāža, kas eksplodēja startā (5.03 sekundes) un veica lielisku braucienu. Latvijas četrinieks atbildēja ar starta laiku 5.06 sekundes. Ķibermanim trasē bija grūti cīnīties ar mājinieku Springu, zaudējot viņam 0.27 sekundes, garantējot vismaz septīto vietu šajā Pasaules kausa posmā.

Springs, kurš pēc pirmā brauciena bija astotajā pozīcijā, pacīnījās par vietu labāko trijniekā, bet par 0.02 sekundēm zaudēja 2. vietu dalošo krieva Aleksandra Zubkova un vācieša Maksimiliana Arndta ekipāžai. Līdzīgi kā divnieku sacensībās, arī četriniekos nepārspējama bija amerikāņa Stīvena Holkomba ekipāža, kas iepriekš minētos divus četriniekus divu braucienu summā apsteidza par 0.09 sekundēm. Oskars Ķibermanis ar saviem stūmējiem Holkomba četriniekam zaudēja 0.38 sekundes, ierindojoties septītajā vietā.

Svarīgākais