Girgensona piespēle palīdz Nolanam izcīnīt otro uzvaru

© Scanpix

Latvijas izlases trenera Teda Nolana vadītā Bufalo „Sabres” NHL regulārajā čempionātā pārtraukusi savu piecu zaudējumu sēriju, papildlaikā ar 3:2 pieveicot Toronto „Maple Leafs”. Latviešu uzbrucējam Zemgum Girgensonam rezultatīva piespēle komandas otro vārtu guvumā.

„Sabres”treneris Teds Nolans šoreiz par Zemgus Girgensona maiņas partneriem bija izvēlējies Taileru Enisu un Lūku Edamu, savukārt savu debiju komandā piedzīvoja Mets D'Agostīni. Girgensons šonakt nospēlēja 13 minūtes, kuru laikā izcēlās ar trim metieniem pa vārtiem un izdarīja vienu rezultatīvu piespēli. Maču viņš noslēdza ar neitrālu lietderības koeficentu, bet sezonā kopā guvis jau septiņus punktus (1+6).

„Sabres” jau mača trešajā minūtē nokļuva iedzinējos, kad Fils Kesels guva savus sezonas 14. Vārtus. Otrais periodas gan daudz sekmīgāks izdevās mājiniekiem „Sabres”, kuri uzbruka daudz vairāk. Vispirms Mets Mulsons vairākumā guva komandas pirmos vārtus, bet 39. minūtē pēc aizsarga Kristiana Ērhofa uzmetiena pa vārtiem Girgensons spēja pārvirzīt ripu pie vārtu tukšā stūra stāvošā Lūka Edama, kurš guva savus sezonas pirmos vārtus

.

Tiesa, pirms tam 31. minūtē pie vārtu guvuma bija tikusi arī „Maple Leafs” komanda (2:2), un nācās spēlēt papildlaiku, taču ne pārāk ilgu. Jau 38. pagarinājuma sekundē Ērhofs pēc prasmīgi ieturētas pauzes ar precīzu metienu izrāva „Sabres” uzvaru ar 3:2.

„Sabres” šī bija sestā uzvara sezonas 27 spēlēs, kas augstāk par pēdējo vietu NHL pakāpties neļauj. Tedam Nolanam pie "Sabres" vadības stūres šī bija otrā uzvara, turklāt arī pirmā gūta tieši pret Toronto vienību.

Otro iespaidīgo panākumu pēc kārtas guvusi Detroitas "Red WIngs", kura ar 5:0 pieveikusi Ņujorkas "Islanders". Savukārt līgas līderu duelī Sanhosē "Sharks" ar 6:3 izrādījās pārāki pār Sentluisas "Blues".

Svarīgākais