"Sabres" piektā sakāve pēc kārtas, Nolans saglabā optimismu

Nacionālajā hokeja līgā savu kārtējo zaudējumu piedzīvojusi Latvijas izlases trenera Teda Nolana vadītā Bufalo „Sabres”, kuru pārstāv arī Zemgus Girgensons. Šonakt „Sabres” ar 1:3 atzina Monreālas „Canadiens” pārākumu.

Zemgus Girgensons šodienas spēlē bija novietots trešajā maiņā kopā ar Mihailu Grigorenko un Lūku Edamu. Latviešu uzbrucējs laukumā pavadīja nedaudz vairāk nekā 14 minūtes, turklāt spēlēja gan vairākumā, gan mazākumā.

Tāpat kā lielākā daļa komandas, Girgensons ar rezultativitātes punktiem neatzīmējās, taču izdarīja vienu metienu pa vārtiem, kā arī trīsreiz pielietoja spēka paņēmienu. Viņam neitrāls lietderības koeficents.

Spēles sākumā ar nūju pa seju dabūja „Sabres” uzbrucējs Stīvs Ots, kas ļāva Bufalo spēlēt vairākumā četras minūtes, tiesa, nekas prātīgs (maigi sakot) šajā vairākumā nesanāca. 18. minūtē iepriekš noraidītais Alekss Galčenuks arī reabilitējās par savu pārkāpumu, ātrajā uzbrukumā atklājot rezultātu.

Otrā perioda vidū „Canadiens” savu pārsvaru arī dubultoja, tiesa, 38. minūtē Mets Mulsons vienus vārtus atguva pēc tam, kad Monreālas aizsardzības zonā lieliski nocīnījās Drū Stetfords, kurš atņēma pretiniekam ripu un uzreiz vārtu priekšā atrada Mulsonu. Spēles noslēdzošajā trešdaļā „Sabres” uzbrucējs Džons Skots kautiņā pārsita „Canadiens” aizsarga Daglasa Mareja pieri, un Marejam bija nepieciešamas vairākas šuves.

Divus noraidījumus pēdējās 10 minūtēs nopelnīja Tailers Eniss, un vienu no tiem vārtu guvumā pārvērta Brendans Gelehers (3:1). „Canadiens” šī bija ceturtā uzvara pēc kārtas, savukārt tās konkurente Atlantijas okeāna divīzijā „Sabres” cietusi jau piekto zaudējumu pēc kārtas un arvien drošāk nostabilizē savu pēdējo vietu NHL. Teds Nolans pēcspēles konferencē gan saglabāja optimismu un norādīja, ka par spīti zaudējumiem komanda uzņēmusi pareizo virzienu: "Nekad neesmu priecīgs par zaudējumu, taču šoreiz esmu priecīgs, ka komanda spēlē arvien labāk un labāk."

Pēdējo piecu spēļu laikā "Sabres" gan guvusi tikai sešus vārtus, bet sezonā kopumā guvusi 45 vārtus (1,73 vidēji spēlē), par kuru sliktāka rādītāja NHL nav. NHL antirekords gūto vārtu ziņā pieder Čikāgas "Blackhawks", kura 195,/54. gada sezonā (tolaik "Black Hawks") guva 133 vārtus 70 spēles (vidēji 1,9).

Svarīgākais