"Sabres" piekāpjas "Blues", Girgensonam četri spēka paņēmieni

Nacionālajā hokeja līgā zaudējumu piedzīvojis Latvijas izlases trenera Teda Nolana vadītais klubs Bufalo „Sabres”, kurš ar 1:4 piekāpās Sentluisas „Blues”. Zemgus Girgensons spēli noslēdza ar negatīvu lietderības koeficentu -1.

Pēc veiktajām pārmaiņām komandas sastāvā Zemgus Girgensons bija vienīgais juniors, kuru Teds Nolans un „Sabres” vadība bija izvēlējusies nenosūtīt uz kādu no zemākajām līgām. Šonakt latviešu uzbrucējs spēlēja trešajā maiņā kopā ar Markusu Foliņjo un Braienu Flinu un laukumā atradās nedaudz vairāk nekā 15 minūtes (15:06), samērā ilgu laiku spēlējot arī mazākumā (2:11).

Girgensons izdarīja četrus spēka paņēmienus un uzvarēja septiņos no 11 iemetieniem, taču nopelnīja negatīvu lietderības koeficentu -1. Kopā sezonā viņš iekrājis koeficentu -2, kas ir dalīts labākais rādītājs starp „Sabres” spēlētājiem, kas aizvadījuši vismaz 10 spēles.

Bufalo komandu šo maču uzsāka vētraini, jo jau pēc nospēlētām 10 sekundēm izvirzījās vadībā – pretinieku zonā ripu atņēma Ville Leino, bet Tailers Eniss panāca 1:0. Šī vadība gan nenoturējās pat minūti, jo „Blues” bija sekmīgāki cīņā pie vārtiem par atlēkušo ripu. Lai arī Girgensons savu pretspēlētāju vārtu priekšā nosedza, viņa komandas biedri to pašu par sevi teikt nevarēja, un Brendens Morovs 69. sekundē atjaunoja līdzsvaru (1:1).

Visa perioda gaitā pārsvars piederēja viesiem, tiesa, „Sabres” centās spēlēt enerģiski, kas noveda pie diviem noraidījumiem, un otro no tiem izmantoja Vladimirs Tarasenko. Uzreiz pēc Tarasenko vārtu guvuma „Sabres” uzbrucējs Stīvs Ots arī tika sodīts ar vēl vienu noraidījumu.

Otrā perioda vidū „Sabres” cerības uz uzvaru pamatīgi iedragāja ceturtās maiņas centrs Koudijs Makormiks, kurš nospēlēja ļoti nepārliecinoši aiz saviem vārtiem un zaudēja ripu. Tā nonāca pie Morova, kurš neko negaidot ar spēcīgu šķīlienu panāca 3:1. Arī ceturto vārtu zaudējumā 47. minūtē grēkāzis bija samērā acīmredzams, proti, Korijs Trops jau sāka domāt par uzbrukuma uzsākšanu, taču savu vārtu priekšā nesavaldīja ripu, un tā nonāca pie zviedra Magnusa Pājarvi, kurš pielika punktu mača intrigai (4:1).

„Sabres” šis bija otrais zaudējums pagaidu galvenā trenera Teda Nolana vadībā, un ar 11 punktiem 23 spēlēs tā saglabā pēdējo vietu NHL. Pavisam neveiksmīga šī spēle izvērtās aizsargu pārim Ērhofam un Pezikam, kuriem abiem negatīvs lietderības koeficents -3.

Svarīgākais