Pirmdiena, 13.maijs

redeem Ira, Iraīda, Irēna, Irina

arrow_right_alt Sports

Latvija zaudē bullīšos, Masaļskis savainojuma dēļ spēli nepabeidz

© Romāns Kokšarovs

Laika posmā no 37. līdz 52. minūtei vārtus gūstot Kasparam Daugaviņam, Kristapam Sotniekam un Kasparam Saulietim, Latvijas valstsvienība hokejā atspēlējās, taču pēcspēles metienos ar 3:4 piekāpās Krievijas izlasei.

Savainojuma dēļ 53. minūtē tikai nomainīts vārtsargs Edgars Masaļskis, kurā ietriecās divus vārtus guvušais Ņikita Filatovs.

Atšķirībā no vakardienas spēles starp Latvijas un Krievijas izlasēm šoreiz pirmajās minūtēs aktīvāki bija viesi, septītajā minūtē pārsvaru pārvēršot rezultātā - Jēkabs Rēdlihs neitrālajā zonā nesavaldīja ripu, un izdevību izmantoja 22 gadus vecais Kontinentālās hokeja līgas kluba Maskavas "Dynamo" uzbrucējs Maksims Karpovs, ripu raidot Edgara Masaļska sargāto vārtu augšējā stūrī.

Lai gan Latvijas valstsvienība otrās trešdaļas ievadā 32 sekundes pavadīja skaitliskajā vairākumā piecatā pret trim sāncenšiem, izlīdzināt rezultātu izdevās tikai pusstundu pēc nonākšanas iedzinējos. Pēc Miķeļa Rēdliha metiena izveicīgākais vārtu priekšā bija Kaspars Daugaviņš, kurš ar atkārtotu mēģinājumu vakar izdarītajām divām rezultatīvajām piespēlēm pievienoja arī rezultatīvu raidījumu.

Mirkli pirms tam mazākumā eleganti spēlēja Gints Meija - Rīgas "Dinamo" rindās 23 mačos trīs vārtus guvušais hokejists pretuzbrukumā apgriezās ap savu asi un no kreisā iemetiena apļa izdarīja metienu no neērtā tvēriena, taču trāpīja pa Krievijas izlases vārtu stabiņu.

47. minūtē Krievija atgriezās vadībā, Agrim Savielam vārtu priekšā nenoturot Ņikitu Filatovu - 2:1. Taču sekoja varenas 70 sekundes mājinieku izpildījumā - Latvijas izlases kapteinis Kristaps Sotnieks pieslēdzās uzbrukumam un vārtu guvumā pārvērta Jura Štāla piespēli no aizvārtes, bet Kaspars Saulietis sekoja Daugaviņa piemēram, izceļoties no vārtu priekšas ar atkārtota mēģinājuma palīdzību.

Taču Krievijai vajadzēja tikai minūti, lai rezultātu atkal līdzsvarotu. Štāla nopelnīto soda metienu ar raidījumu starp Māra Jučera kājsargiem realizēja Filatovs. Latvija bija spiesta veikt vārtsargu maiņu pēc tam, kad paklupinātais Filatovs ar ceļgalu ietriecās Masaļskim galvā, un vārtsargs laukumu pameta ar pamatīgām grūtībām.

Pagarinājuma otrajā minūtē Jučers bija uzdevumu augstumos, atvairot Jekaterinburgas "Avtomobilist" rindās šosezon desmit vārtus guvušā Fjodora Malihina izrāvienu vienatnē, tomēr pēcspēles metienos latvietis atkārtotā duelī piekāpās. Savukārt nedz Robertam Jekimovam, nedz Saulietim vai Daugaviņam neizdevās atbildēt ar rezultatīvu raidījumu, Latvijai piedzīvojot neveiksmi ar 3:4.