"Sabres" piedzīvo sakāvi pret NHL līderi

Latviešu uzbrucēja Zemgus GIrgensona pārstāvētā Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Bufalo „Sabres” aizvadījusi izbraukuma spēli pret Anaheimas „Ducks” un cietusi sakāvi ar 2:6. Abus „Sabres” vārtus guva krievu jaunais spēlētājs Mihails Grigorenko, bet Girgensons izdarīja divus metienus pa vārtiem.

Anaheimas „Ducks” pirms šīs spēles ieņēma pirmo vietu NHL kopvērtējuma tabulā, kamēr „Sabres” gozējās pārliecinātā pēdējā vietā. Šoreiz arī nenotika Dāvida un Goliāta scenārijs, jo „Sabres” piedzīvoja diezgan bezcerīgu zaudējumu 2:6.

Jau spēles pirmajās 10 minūtēs „Ducks” guva iespēja divreiz spēlēt vairākumā un abas iespējas izmantoja (2:0). Vienus vārtus gan 14. minūtē atguva krievu jaunais talants Mihails Grigorenko, kurš izmantoja „Ducks” aizsargu paviršību savā zonā, taču pēc tam Raiens Geclafs guva vēl divus vārtus un praktiski izdzēsa jebkādu intrigu par mača uzvarētāju (4:1). Starp citu, šis Geclafam bija pirmais hat-trick viņa NHL karjerā un sasniegts jau pirmājā periodā.

Otrajā periodā Grigorenko vēlreiz iemeta ripu „Ducks” vārtos, taču tas bija viens no retajiem pozitīvajiem momentiem „Sabres” rindās, un beigās tika piedzīvots bezierunu zaudējums (2:6).

Zemgus Girgensons laukumā pavadīja gandrīz 17 minūtes (16:48, sestais lielākais laiks starp uzbrucējiem), kuru laikā izdarīja divus metienus pa pretinieku vārtiem un pielietoja vienu spēka paņēmienu. Girgensonam arī neitrāls lietderības koeficents, tieši tāds pats kā visā sezonā, kas ir labākais rādītājs „Sabres” vienībā.

Bufalo komandai šis ir jau 16. zaudējums sezonas 19 spēlēs, bet „Ducks” ar 14 uzvarām 18 spēlēs (29 punkti) saglabā NHL līderpozīcijas. Tālu no tās gan nav Kolorado „Avalanche” (26 punkti 15 spēlēs), kura šonakt 4:2 pieveica Kalgari „Flames”.

Svarīgākais