Svētdiena, 12.maijs

redeem Ina, Ināra, Inārs, Valija

arrow_right_alt Sports

Karsumam trīs punkti, Latvija uzvar Krieviju

© Romāns Kokšarovs

Artūram Kuldam vairākumā atklājot rezultātu un Mārtiņam Karsumam un Mikam Indrašim otrās trešdaļas ievadā izceļoties ar 41 sekundes intervālu, šovakar Latvijas valstsvienība pārbaudes spēlē ar 4:1 savā laukumā pieveica Krievijas hokejistus.

Miķelis Rēdlihs 14 sekundes pirms noslēguma raidīja ripu tukšajā sāncenšu cietoksnī.

Latvijas izlase spēli sāka apņēmīgi - pirmajā izgājienā uz ledus Mārtiņš Karsums sāncenšu cietoksni apdraudēja no šaura leņķa, pēcāk viņa piemēram sekoja Guntis Galviņš, Armands Bērziņš un Miks Indrašis. Tieši viņš izprovocēja Krievijas valstsvienības hokejista Andreja Sergejeva pārkāpumu, kuru devītajā minūtē izmantoja Artūrs Kulda - 1:0. Aizsargs ar spēcīgu metienu tālajā stūrī no kreisā iemetiena apļa vārtu guvumā pārvērta Karsuma piespēli.

Otrās trešdaļas 33. sekundē 27 gadus vecais kreisās malas uzbrucējs dubulto Latvijas pārsvaru. 2:0 Karsums panāca pēc Miķeļa Rēdliha piespēles pretuzbrukumā, ripu raidot Kontinentālās hokeja līgas kluba Mitišču "Atlant" pamatvārtsarga Staņislava Gaļimova sargāto vārtu tuvajā stūrī. Pēc 41 sekundes viņš nospēlēja neveiksmīgi - Krievijas izlases vārtsargu pārsteidza Indraša metiens skaitliskajā vairākumā, un rezultāts kļuva 3:0!

Tūdaļ pretuzbrukumā izrāvās Gints Meija un Roberts Jekimovs, metienu izdarot pirmajam. Savukārt 29. minūtē uzdevumu augstumos bija Edgars Masaļskis, kurš Galviņa nopelnītā mazākuma laikā glāba pēc Ņikitas Filatova un Ņikitas Pivcakina saspēles un metiena no tuvas distances.

Noslēdzošās trešdaļas ievadā Latvijas hokejisti radīja nepatikšanas paši sev, nopelnot trīs noraidījumus pēc kārtas. Tiesa, viesiem ripu Masaļska sargātajos vārtos izdevās raidīt tikai nelegāliem paņēmieniem - pēc piespēles ar roku. Taču 54. minūtē viss notika noteikumu robežās - Aleksandrs Paņkovs apspēlēja Kristapu Sotnieku un trāpīja starp Masaļska kājsargiem, panākot 1:3.

Krievijas valstsvienības spiediens pieņēmās spēkā, vārtsargs tika nomainīts pret sesto laukuma spēlētāju, taču Masaļskis bija necaursitams. Turklāt 14 sekundes pirms beigu sirēnas Miķelis Rēdlihs izrāvās un ar metienu tukšos vārtos noteica mača gala iznākumu - 4:1.

Viņam tas bija otrais rezultativitātes punkts mačā, kamēr Karsumam noslēdzošais vārtu guvums sagādāja otro piespēli un trešo punktu. Savukārt Edgars Masaļskis atvairīja 23 sāncenšu metienus. Jāizceļ, ka beidzamo 20 minūšu laikā Latvijas izlase izdarīja tikai divus metienus.

Rīt Latvijas un Krievijas valstsvienības spēkosies atkārtoti. Spēles sākums pulksten 19:30.