FIFA paziņojusi gada labākā futbolista balvas nominantus

Starptautiskā Futbola federācija (FIFA) šodien nosaukusi tos piecus futbolistus un tikpat futbolistes, kas pretendē uz gada labākā futbolista balvām, kas 21. decembrī tiks pasniegtas FIFA Galā ceremonijā Cīrihē, Šveicē.

Labākā futbolista titula pretendentu vidū šoreiz ir tikai Spānijas līgas pārstāvji - pēdējo divu gadu planētas labākie futbolisti - Krištianu Ronaldu un Kakā (abi Madrides ''Real''), kā arī trīs Spānijas un Eiropas čempionvienības ''Barcelona'' futbolisti - Andress Injesta, Čavi un Lionels Mesi, kurš pirms nedēļas tika kronēts par Eiropas labāko futbolistu.

Dāmu konkurencē piecas nominantes ir brazīlietes Krištiane un Marta (pērnā gada balvas ieguvēja), divas pārstāves arī Eiropas čempionei Vācijai - Birgita Princa un Inka Gringsa, bet piektā nominante ir angliete Kellija Smita.

FIFA Galā ceremonija notiks 21. decembrī Cīrihē. Ar šo gadu ieviestas divas jaunas balvas - FIFA/FIFPro pasaules izlases vienpadsmitnieks, kas noteikts vairāk kā 50 000 pasaules futbolistu balsojumā. Otra balva, kas nosaukta ungāru leģendas Ferenca Puškāša vārdā, pienāksies tam futbolistam vai futbolistei, kas gada laikā būs guvis visskaistākos vārtus.