Soču olimpiskajā kamaniņu trasē ik pa laikam pazūd elektrība; latvieši nevar trenēties

Soču olimpiskajā trasē "Sanki" šonedēļ sākas treniņnometne skeletonistiem un bobslejistiem, kas pārņem stafeti no kamaniņu braucējiem. Laiks ir ļoti silts, turklāt turpinās problēmas ar elektrības padevi, par ko iepriekš jau sūdzējās kamaniņu sportisti.

Soču olimpiskajā trasē no 8. līdz 19. novembrim 15 valstu skeletonisti un boblejisti aizvadīs divpadsmit dienu treniņnometni, lai gatavotos jaunajai sezonai un tās kulminācijai - Soču olimpiādei.

Latvijas bobslejisti un skeletonisti Sočos ieradās trešdienas vakarā. "Jāsaka, ka laikapstākļi patlaban neiepriecina, jo termometra stabiņš nepielūdzami rāda +18 grādus. Tāpat joprojām vajā medijos aprakstītās elektrības problēmas - brīžiem elektrība pazūd uz 5 minūtēm, brīžiem uz stundu," par pirmajiem iespaidiem informē skeleton.lv.

Latvijas kamaniņu braucējs Kristaps Mauriņš pirmdien savā twitter mikroblogā rakstīja: "jau ceturto stundu visā ciemā nav elektrības, tajā skaitā arī trasē, līdz ar to vakara treniņš atcelts". Problēmas ar elektrības padevi turpinājās arī pēcāk.

Kā zināms, mūsu skeletonisti Martins Dukurs un Tomass Dukurs iepriekšējās sezonas noslēguma rangā finišēja pirmajā un trešajā vietā, bet Latvijas labākā bobslejista Oskara Melbārža divnieks un četrinieks sezonas kopvērtējumā ierindojās pirmajā trijniekā. Līdz ar to jaunajā olimpiskajā sezonā lielākās cerības tiek saistītas tieši ar šiem sportistiem.

Sports

Piektdien Utenas rallijā notikušajā traģiskajā negadījumā iesaistītais Latvijas rallija pilots Kristaps Telle un stūrmanis Kaspars Grīva ir atgriezušies Latvijā, un šobrīd nav informācijas, ka viņiem būtu izvirzītas kādas apsūdzības, sarunā ar aģentūra LETA sacīja Latvijas Automobiļu federācijas (LAF) viceprezidents Jānis Krastiņš.