Masaļskis: "Vēlos spēlēt un apskatīties, uz ko esmu spējīgs"

"Forši, pavisam citādi nekā trenēties trijata vai četratā. Bija prieks patrenēties kopā ar komandu, sapratu, ka esmu diezgan labā kondīcijā. Būtībā esmu gatavs beidzot arī sākt sezonu," pēc Latvijas hokeja izlases pirmā treniņa teica vārtsargs Edgars Masaļskis, kurš joprojām atrodas darba meklējumos.

"Skaidrības pagaidām nav. Atbildes uz šo jautājumu man nav, un arī nezinu, kad tā varētu būt. Šī situācija man ir apnikusi tikai tādā ziņā, ka vēlos iegūt kaut kādu skaidrību. Tas ir apnicis, bet citādā ziņā viss ir kārtībā, jo pēc ilgiem laikiem varu padzīvot mājās un būt kopa ar ģimeni. Nekur nav teikts, ka šādas pārmaiņas ir uz sliktu," Latvijas izlases vārtsargs ir optimists.

Izlases galvenais treneris Teds Nolans ieprtiekš pauda, ka dos Edgaram iespēju spēlēt pret Krieviju, lai iespējami palīdzētu darba meklējumos. Pats vārtsargs gan netic, ka dažas spēles kaut ko spēj mainīti, bet ir priecīgs par sev doto iespēju. "Negribu par to domāt. Vienkārši trenējos un gatavojos, jo agri vai vēlu viss atrisināsies. Kad tas būs, to es redzēšu vēlāk. Šajos mačos gribu doties laukumā un apskatīties uz ko esmu spējīgs." saka Masaļskis.

"Nebūs labi gadījumā, ja līdz Olimpiādei man vēl nebūs līguma. Pašlaik iemesla lielai panikai nav. Negrasos beigt spēlēt hokeju," panikā nekrīt Masaļskis, kurš iepriekš trenējās Artūra Irbes virsvadībā, bet nu dara to individuāli, kopā ar vairākiem citiem mūsējiem - Gunti Galviņu, Jēkabu Rēdlihu, Agri Savielu, kā arī vairākiem čaļiem no "Prizmas".

"Ar tiem piedāvājumiem ir vienkārši - kamēr kaut kas nav parakstīts, nav nekāda varianta. Interese ir visu laiku, tomēr kaut kas nemitīgi pēdējā brīdi nojūk. Ja godīgi, process ir kļuvis ļoti dīvains. Šādi man vēl nav bijis, tāpēc tas viss ir jauns un mazliet dīvains. Ir dienas, kurās sajūtas nebūt nav labas, taču kopumā viss ir kārtībā," saka Masaļskis.

Piektdien un sestdien Latvijas izlase aizvadīs divas pārbaudes spēles, "Arēnā Rīga" sacenšoties ar Krievijas izlasi. Abu maču sākums pulksten 19.30.

Svarīgākais