Girgensonam divas piespēles, "Sabres" beidzot uzvar

© Scanpix

Latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Nacionālās hokeja līgas komandas Bufalo „Sabres” spēlē pret Sanhosē "Sharks" no 3:1 izlaida uzvaru pamatlaikā, taču uzvarēja pēcspēles metienos ar 5:4. Girgensons šajā mačā atzīmējās ar divām rezultatīvām piespēlēm.

Zemgum Girgensonam mačs pret NHL rezultatīvāko komandu izvērtās par sekmīgāko viņa pagaidām īsajā NHL karjerā, jo laukumā pavadītajās 13 minūtēs un 16 sekundēs viņš izdarīja divas rezultatīvas piespēles un guva pozitīvu lietderības koeficentu +2, kā arī izdarīja vienu metienu pa vārtiem. Sezonas 17 spēlēs Girgensons guvis piecus punktus (1+4, dalīta 14. vieta NHL debitantu konkurencē), kā arī viņa lietderības koeficents (0) ir labākais visā komandā.

Pirmais spēles periods „Sabres” izpildījumā nebija pārāk spīdošs, jo mača devītajā minūtē čehs Martins Havlāts izvirzīja mājiniekus „Sharks” vadībā. Girgensona maiņa sākumā spēlēja samērā nedaudz, lai arī nekādas īpašās kļūdas nepieļāva. No lielākas rezultāta starpības glāba „Sabres” vārtsargs Raiens Millers, kurš atvairīja 15 pirmā perioda metienus.

Otrā perioda sākumā gan viss apgriezās kājām gaisā, un lielu lomu tajā spēlēja tieši latviešu uzbrucējs. Vispirms viņa maiņas uzbrucējs Drū Stefords izlīdzināja rezultātu, bet 25. minūtē Koudijs Makormiks jau izvirzīja Bufalo vadībā, turklāt abos šajos vārtu guvumos roku (rezultatīvu piespēli) pielika Girgensons. Pirmajā vārtu guvumā Girgensons pārtvēra ripu pretinieku zonā, bet otrajā - uzvarēja iemetienā, uzreiz pēc kura tika gūti vārti. Atlikušajā perioda daļā „Sabres” nopelnīja divus noraidījumus, labu izdevību neizmantoja Stefords (atkal pēc Girgensona piespēles) taču tomēr spēja noslēgt otro trešdaļu ar vadību, kas, starp citu, notika tikai otro reizi sezonā.

„Sharks” strauji metās atspēlēties, taču pašā trešās trešdaļas sākumā iekrita pretuzbrukumā. Ātrais uzbrukums tika apturēts ar noteikumu pārkāpumu, taču „Sabres” vajadzēja tikai 15 sekundes, lai vairākumu pārvērstu vārtu guvumā – Taileram Enisam vārtu guvumu izkārtoja Koudijs Hogsons, un jau 3:1. Tiesa, pēc pāris minūtēm „Sharks” ātri guva divus vārtus un panāca neizšķirtu 3:3. Trešos Sanhosē vārtus guva čehu jaunais uzbrucējs Tomāšs Hertls.

Ar to gan intriga neapsīka, jo „Sabres” Henriks Talinders 49. minūtē ar precīzu metienu atgrieza vadību Bufalo komandas rokās (4:3), bet vēl pēc pāris minūtēm „Sabres” nokļuva arī divu vīru vairākumā, kuru gan neizmantoja. Pēc šī neizmantotā vairākuma pārsvars nosvērās „Sharks” pusē, un mazāk nekā četras minūtes pirms beigām Tomijs Vingelss pašaizliedzīgā kritienā iebīdīja ripu vārtos (4:4).

Papildlaikā „Sharks” spiediens uz Millera vārtiem kļuva acīmredzams, un tikai „Sabres” vārtsarga lieliskā spēle (kopumā atvairīti 47 metieni) un vārtu stabs glāba no zaudējuma papildlaikā. Vienubrīd gan ripa pabija Millera vārtos, taču tiesnesis sev vien zināmu iemeslu dēļ neieskaitīja vārtu guvumu. Millers bija uzdevumu augstumos arī pēcspēles metienos, un "Sabres" pēc Hogsona izšķirošā un precīzā metiena svinēja uzvaru ar 5:4.

Šī "Sabres" bija tikai trešā uzvara sezonā, taču gūta pret vienu no NHL līdervienībām "Sharks", kurai jau trīs zaudējumi papildlaikos pēc kārtas. "Sabres" gan joprojām ar 17 spēlēs izcīnītiem septiņiem punktiem saglabā pēdējo vietu līgā.

Svarīgākais