Gulbis saglabā 24. vietu ATP rangā

© Scanpix/AFP

Latviešu tenisists Ernests Gulbis jaunākajā ATP rangā joprojām atrodas 24. vietā, uz kuru pakāpās iepriekšējā nedēļā. Savukārt WTA rangā Diāna Marcinkēviča atkāpusies par divām vietām un šobrīd atrodas 252. vietā.

Ernests Gulbis šajā nedēļā piedalījās Parīzes ATP „Masters 1000” turnīrā, kurā gan piedzīvoja zaudējumu jau pirmajā kārtā pret spāni Fernando Verdasko, tāpat viņam duetā ar čehu Lukašu Dluhiju neizdevās iekļūt otrajā kārtā dubultspēlēs. Par dalību Parīzes ATP turnīra vienspēlēs tika iegūti 10 punkti, ar kuru palīdzību izdevās saglabāt 24. vietu rangā. Savu 2013. gada sezonu Gulbis jau ir noslēdzis, un tajā viņam no 69 mačiem izdevās uzvarēt 40 (dubultspēlēs trīs no septiņiem), kā arī izcīnīt divus ATP vienspēļu titulus.

Savukārt par 28 vietām kritums Andim Juškam, kurš no 450. vietas atkāpies uz 478. pozīciju. Piecas vietas zemāk ir arī Mārtiņs Podžus (753.vieta), bet Miķelis Lībietis saglabājis 693. vietu.

Tikmēr līderu piecinieks joprojām nemainīgs ar Rafalu Nadalu priekšgalā. Otrajā vietā Novaks Džokovičs, kurš ar triumfu Parīzē saglabāja cerības gadu noslēgt ranga augšgalā, jo šodien sāksies sezonas noslēguma turnīrs „ATP World Finals”. Savukārt uz septīto vietu rangā noslīdējis šveicietis Rodžers Federers, kuru apsteidza čehs Tomāšs Berdihs.

Dubultspēļu rangā smags kritiens Andim Juškam, kurš noslīdējis teju par 100 vietām – no 480. uz 572. vietu, bet Gulbis un Lībietis pacēlušies attiecīgi par trim un četrām vietām un šobrīd ieņem 789. un 791. vietu.

Sieviešu konkurencē Diāna Marcinkēviča, kura pagājušajā nedēļā vienspēlēs izstājās Bārnsteiplas ITF 75 000 turnīra 1. kārtā, rangā atkāpusies par divām vietām un ieņem 252. pozīciju, tāpat viņa kritumu piedzīvojusi dubultspēlēs (no 180. uz 201. vietu), lai arī šī paša Bārsteiplas turnīra dubultspēles izdevās iekļūt ceturtdaļfinālā. Kritums par četrām vietām arī Līgai Dekmeijerei.

Savukārt līderes godā, protams, Serēna Viljamsa, tāpat nemainīgs palicis arī viss pirmais desmitnieks gan vienspēlēs, gan dubultspēlēs.

Svarīgākais