Girgensona klubam 14. zaudējums

Šonakt Nacionālajā hokeja līgā notika 12 spēles. Vienā no tām ceturto zaudējumu pēc kārtas piedzīvoja līgas pēdējās vietas īpašniece Bufalo "Sabres", kas savā laukumā atzina Anaheimas "Ducks" pārākumu - 3:6.

Zemgus Girgensons kā viens no retajiem komandā izpelnījās pozitīvu lietderības koeficientu +1. Savukārt Vankūveras "Canucks" pirms uzvaras pār Toronto "Maple Leafs" (4:0) iemūžināja Pāvela Burē desmito numuru.

Pirmajā trešdaļā vārti netika gūti, bet viena no labākajām iespējām bija tieši Girgensonam, kurš pretuzbrukumā izspraucās starp diviem aizsargiem un mēģināja trāpīt tuvajā stūrī, taču metienu atvairīja vārtsargs. Otrās trešdaļas astotajā minūtē rezultāts beidzot tika atklāts - pēc piespēles no aizvārtes vairākumā precīzs bija Koudijs Hodžsons (1:0).

"Sabres" prieki gan bija īsi. Pēc divarpus minūtēm Raiens Geclafs saņēma ripu atpakaļ un no tuvas distances lika pirmoreiz kapitulēt Jūnasam Enrūtam, bet pēc piecarpus minūtēm "Sabres" zonā tieši pretī vārtiem pavisam brīvs tika atrasts Sami Vatanens - 2:1. Pagāja tikai 34 sekundes, kad Emersons Ītems vārtos raidīja atlēkušo ripu, savukārt trešās trešdaļas sestajā minūtē rezultāts bija jau 5:1 "Ducks" labā.

Mājiniekiem izdevās atgūt divus vārtus, un trešajā vārtu guvumā tieši piedalījās arī Girgensons. Vispirms latviešu uzbrucējs ar ripu iegāja zonā, uzbrukuma turpinājumā izdarīja metienu no tuvas distances, bet tā noslēgumā vārtus guva Tailers Maierss (3:5). Pēc 39 sekundēm "Ducks" 56.minūtē gan atjaunoja trīs vārtu pārsvaru. Girgensons pēc tālas piespēles neieguva ripu pie borta, nekavējoties sekoja "Ducks" pretuzbrukums, un Korijs Perijs izmantoja izgājienu viens pret vienu (6:3).

Zemgus Girgensons laukumā atradās 12 minūtes un 14 sekundes, kas komandā bija otrs mazākais spēles laiks, taču kopā ar trešās maiņas partneriem Jūhanu Lāšonu un Braienu Flinnu kā vienīgie "Sabres" rindās maču pabeidza ar pozitīvu lietderības koeficientu +1. Girgensons, kurš šosezon ir nopelnījis trīs rezultativitātes punktus (1+2), izdarīja arī vienu metienu pa vārtiem.

Bufalo "Sabres" 16 spēlēs ir piedzīvojusi 14 zaudējumus un ar pieciem punktiem ieņem pēdējo vietu Austrumu konferencē. Priekšpēdējā pozīcijā ar astoņiem punktiem 13 mačos atrodas Filadelfijas "Flyers", kas pēc apkaunojošā zaudējuma pret Vašingtonas "Capitals" (0:7) šonakt ar 1:0 apspēlēja Ņūdžersijas "Devils". Astotajā vietā esošajai "Capitals" 14 spēlēs ir 14 punkti. Rietumu konferencē pēdējo vietu ieņem Edmontonas "Oilers", kas 15 mačos ir tikusi pie astoņiem punktiem.

Svarīgākais