"Avalanche" vārtsargs Varlamovs atbrīvots pret drošības naudu

© AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Kolorādo "Avalanche" un Krievijas valstsvienības vārtsargs Semjons Varlamovs atbrīvots pret drošības naudu, tādējādi varēs doties līdzi savai komandai izbraukumā uz Dalasu, kur "Avalanche" aizvadīs nākamo regulārās sezonas maču.

25 gadus vecais vārtsargs Semjons Varlamovs ticis atbrīvots pēc tam, kad par viņu tikusi iemaksāta iepriekš noteiktā 5000 ASV dolāru lielā drošības maksa. Denveras tiesa tāpat noteikusi, ka Krievijas izlases hokejists drīkst doties līdzi savai komandai Kolorādo "Avalanche" uz nākamo izbraukuma maču Dalasā, tikmēr Varlamovam ir uzlikts aizliegums tuvoties 24 gadus vecajai Jevgēņijai Vavriņukai, ar kuru sportists dzīvojis kopā.

Jau vakar ziņojām par incidentu, kas radies saistībā ar Varlamovu un Vavriņuku. Denveras policija aizturēja krievu vārtsargu par cilvēka nolaupīšanu un uzbrukuma veikšanu. Varlamovs pēc tam, kad uzzinājis par aresta ordera izdošanu, pats devies uz policijas iecirkni.

Par cilvēka nolaupīšanu Kolorado štatā var draudēt 2 - 6 gadi cietumā, bet par trešās smaguma pakāpes uzbrukumu cietumsods netiek piespriests. Varlamova aģents Pols Teofanuss apgalvo, ka viņa klients nav atzīstams par vainīgu izvirzītajās apsūdzībās, savukārt vārtsarga advokāts norāda, ka Varlamovs aizstāvēsies tiesā.

"Avalanche" galvenais treneris Patriks Ruā norādīja, ka tuvākajā laikā nekas būtiski nemainīsies viņa vadītās komandas ikdienā, jo viņam kā trenerim ir būtiski koncentrēties uz komandas panākumiem. Tai pat laikā Ruā sacīja, ka paļaujas uz to, ka likuma ietvaros šai situācijai tiks noteikts risinājums.

25 gadus vecais Varlamovs šosezon paguva piedalīties astoņās spēlēs, septiņās no tām izcīnot uzvaru. Vidēji spēlē Krievijas izlases vārtsargs ielaida 1,76 ripas un atvairīja 94,5% pretinieku metienu, abos rādītājos esot NHL labāko vārtsargu pieciniekā.

Svarīgākais