Basketbolists Šķēle iekūlies lielos parādos; aizdomas par krāpšanos ar algu

© Scanpix

Igaunijas TV kanālā septembrī tika publiskota informācija, kas vēstīja, ka Tallinas "Kalev/Cramo" klubs un latviešu basketbolists Armands Šķēle noslēguši slepenu vienošanos, kas pēdējam ļauj izvairīties no parādu maksāšanas.

Vakar notika jauns pavērsiens: spēlētājs Igaunijas tiesā devis zvērestu, apgalvojot, ka viņa mēneša ienākumi ir tikai 500 eiro.

Saskaņā ar raidījuma "Aculiecinieks" rīcībā esošo informāciju, vienam no Latvijas uzņēmējiem Šķēle ir parādā 90 000 eiro. Šī uzņēmēja juridiskais pārstāvis apgalvoja, ka basketbolists un klubs noslēguši slepenu vienošanos, lai no tiesu izpildītāja noslēptu šī spēlētāja ienākumus.

Kluba prezinents Ivars Valdmā minētājā raidījumā informēja, ka Šķēle saņem bezmaksas lietošanā automašīnu, dzīvokli, ka arī nelielu naudas summu. Saskaņā ar nodokļu administrācijas datiem, klubs Sķēlem maksā algu, kā arī stipendiju, kas netiek aplikta ar nodokļiem. Savukārt kuluāros tika lēsts, ka Šķēle igauņu klubā saņem no septiņiem līdz desmit tūkstošiem eiro mēnesī.

Vakar šajā lietā notika jauns pavērsiens: Igaunijas tiesā parādnieks devis zvērestu, ka viņa mēneša ienākumi ir tikai 500 eiro. Ja tiks pierādīts pretējais, tad pret Latvijas izlases basketbolistu var tikt uzsākts kriminālprocess.

Svarīgākais