Gruzijā dopinga lietošanā pieķer Plēsnieka konkurentu

Gruzijas Antidopinga aģentūra pastiprinājusi, ka Gruzijas sportisti nav piedalījušies nesen aizvadītajā pasaules čempionātā svarcelšanā dopinga skandāla dēļ.

Gruzijas Antidopinga aģentūras vadītājs Pāvels Kasradze pastāstīja, ka šobrīd runa ir par diviem svarcēlājiem – Raulu Cirekidzi un Dāvidu Gogiju. Pēc Kasradzes vārdiem, minētie sportisti tika pieķerti dopinga lietošanā.

Jāpiebilst, ka Gogija startē svara kategorijā līdz 105 kilogramiem un šī gada pavasarī Eiropas čempionātā izcīnīja bronzas medaļu, divcīņas summā par četriem kilogramiem apsteidzot latvieti Artūru Plēsnieku, kurš Eiropā palika ceturtais. Jāpiebilst, ka svarā līdz 85 kilogramiem startējošais Cirekidze jau pieminētajā Eiropas čempionātā kļuva par Eiropas čempionu.

Kasradze atzina, ka Cirekidzi un Gogiju, visticamāk, diskvalificēs uz diviem gadiem, bet Gruzijas Smagatlētikas federācija saņems naudas sodu. Viņš neizslēdza, ka diskvalificēto sportistu skaits var palielināties.

Gruzijas sporta un jaunatnes lietu ministrs Levans Kipiani, komentējot situāciju, norādīja: "Mēs aktīvi strādājam ar federācijām un antidopinga aģentūru, lai šādu gadījumu nākotnē vairs nebūtu. Tas ir liels kauna traips sportam."

Svarīgākais