"Sabres" aizmaina savu rezultatīvāko spēlētāju

© Scanpix

Nacionālās hokeja līgas klubs Bufalo „Sabres”, kuru pārstāv arī latviešu hokejists Zemgus Girgensons, uz Ņujorkas „Islanders” aizmainījis austrieti Tomasu Vaneku, pretī saņemot Metu Molsonu un divas nākamo gadu drafta izvēles.

29 gadus vecais uzbrucējs Tomass Vaneks visu savu NHL karjeru bija pavadījis „Sabres” klubā un šajā sezonā bija izcēlies ar deviņiem punktiem (4+5), kas dalīts labākais rādītājs komandā. Viņš arī bija Bufalo rezultatīvākais spēlētājs pagājušajā sezonā. Pret Vaneku „Sabres” saņēmusi citu kreisās malas uzbrucēju, 29 gadus veco kanādieti Metu Molsonu, kurš arī šajā sezonā paspējis gūt deviņus punktus (6+3).

Tāpat „Sabres” rīcībā nonākušas drafta izvēles tuvākajos gados, proti, pirmās kārtas izvēle 2014. gadā un otrās kārtas izvēle 2015. gadā. Jāpiebilst, ka gan Vaneks, gan Molsons pēc šīs sezonas var kļūt par neierobežotajiem brīvajiem aģentiem.

„Ticu, ka Mets ir hokejists, kurš atbilst mūsu vajadzībām un atbalstīs mūs gan ar rezultativitāti, gan savām līdera dotībām,” oficiālajā paziņojumā pauda „Sabres” ģenerālmenedžeris Dārsijs Regjē. „Ņemot vērā mūsu kluba situāciju, ļoti svarīgas ir arī drafta izvēles. Tas, vai tās izmantosim jauno spēlētāju izvēlei nākamajos gados vai arī ar maiņu palīdzību pastiprināsim klubu jau šogad, vēl tiks izlemts.”

Molsons spēlē kreisā uzbrucēja pozīcijā, kuru NHL ieņem arī Zemgus Girgensons, un ar to viņš, visticamāk, ieņems Vaneka vietu pirmajā maiņā, bet citus virknējumus maiņa neietekmēs. Molsons NHL aizvadījis septiņas sezonas, kuru laikā savācis 233 punktus (124+109).

Savu nākamo spēli „Sabres” aizvadīs jau šonakt pret Dalasas „Stars”. Vaneka aizmainīšana nozīmē arī to, ka komandai nāksies izvēlēties jaunu mājas spēļu kapteini. Līdz šim Vaneks šos pienākumus pildīja mājas spēlēs, savukārt Stīvs Ots - izbraukumos.

"Sabres" šo sezonu sākusi pavisam slikti (pieci punkti 13 spēlēs) un šobrīd ieņem pēdējo vietu līgā. Drafta izvēļu iegūšana kārtējo reizi apliecina, ka "Sabres" savus panākumus cer gūt tikai pēc pāris gadiem.

Svarīgākais