Girgensonam un "Sabres" otrā uzvara sezonā

© Scanpix

Naktī uz sestdienu, viesos ar 3:1 apspēlējot Floridas "Panthers", Nacionālajā Hokeja līgā (NHL) pie otrās uzvaras sezonā tika Bufalo "Sabres" vienība, ko pārstāv arī latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons.

Floridieši pirmie izvirzījās vadībā 14. spēles minūtē, otrās trešdaļas vidū 18 gadus vecais soms Rasmuss Ristolainens ar saviem pirmajiem vārtiem sezonā panāca izlīdzinājumu, bet pēdējās trešdaļas 13. minūtē pie pirmā gola sezonā, iebakstot atlēkušo ripu vārtos, tika arī pieredzējušais Stīvs Ots. Pēdējā mača minūtē, kad "Panthers" cerībā atspēlēties un izvilkt pagarinājumu jau bija noņēmusi vārtsargu, nomainot to pret papildu laukuma spēlētāju, Koudijs Hodžsons guva savus ceturtos vārtus sezonā, pieliekot punktu otrajai "Sabres" uzvarai - 3:1.

Bufalo kopumā izdarīja 45 spēka paņēmienus, gandrīz trīsreiz vairāk nekā pretiniece (17). Tāpat viesi bloķēja 17 metienus, arī gandrīz divreiz vairāk nekā "Panthers" (9).

Zemgus Girgensons uz ledus bija 19 minūtes un 16 sekundes (58 sekundes vairākumā, minūti un 43 sekundes mazākumā). Girgensonam lielākais spēles laiks starp "Sabres" uzbrucējiem. Pa vārtiem Zemgus meta divas reizes, izdarīja trīs spēka paņēmienus un nopelnīja negatīvu lietderības koeficientu (-1).

"Sabres" ar divām uzvarām un pieciem punktiem 12 spēlēs ieņem 14. vietu 16 komandu konkurencē Austrumu konferencē.

Citā mačā līgas līdere Kolorado "Avalanche" turpināja uzvaras gājienu, ar 4:2 mājās apspēlējot Karolīnas "Hurrianes" un tiekot pie trešā panākuma pēc kārtas. Trešo uzvaru pēc kārtas izcīnīja arī Vankūveras "Canucks", kas pagarinājumā, pateicoties Raiena Keslera vārtiem (kopumā mačā viņam divi vārti), ar 3:2 pieveica Sentluisas "Blues", kam savukārt tā bija otrā neveiksme pagarinājumā pēc kārtas.

Trešais panākums pēdējās trīs spēlēs tika arī Kolumbusas "Blue Jackets", kas savā laukumā ar 5:2 pieveica Toronto "Maple Leafs", bet Ņujorkas "Islanders" izbraukumā sagādāja otro zaudējumu pēc kārtas vienai no Austrumu konferences līdervienībām Pitsburgas "Penguins" - 4:3.

Svarīgākais