Samoilovs/Šmēdiņš Ķīnā zaudē itāļiem un izstājas

Ķīnas "Grand Slam" pludmales volejbola turnīrā dalību noslēdzis Latvijas vadošais pāris Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš, kuriem liktenīga izrādījās izslēgšanas turnīra otrā kārta. Tādejādi Samoilovam/Sorokinam Ķīnā dalīta devītā vieta.

Ar divām uzvarām trijās spēlēs Samoilovs un Šmēdiņš ieņēma otro vietu D grupā, piekāpjoties nīderlandiešiem, kas finišēja ar tādu pašu bilanci, taču augstāku vietu ieguva, pateicoties savstarpējā spēlē izcīnītai uzvarai.

Izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā mūsējiem pretī stājās ar 14.numuru izliktais Austrijas pāris Aleksandrs Horsts / Lorenss Petučnings. Pirmo setu mūsējie uzvarēja ar 21:16, bet otrajā, lai austrieši izrādīja sīkstāku pretestību, bija pārāki ar 21:18, tādejādi visā spēlē triumfējot ar 2-0.

Otrajā kārtā pretī stājās spēcīgākais itāļu duets Paulo Nikolai un Daniele Lupo (11.). Itāļi uzvarēja savā apakšgrupā, turklāt pēdējos divos mačos savus pretiniekus pieveica divos setos un itin pārliecinoši. Zinot, ka latviešiem pēc pašu vārdiem Nikolai/Lupo ir neērts pretinieks, tas solīja grūtu cīņu. Diemžēl spraigā cīņā Samoilovs/Šmēdiņš bija spiesti atzīt itāļu pārākumu ar 22:24 un 23:25, tādejādi noslēdzot cīņu Ķīnas smiltīs.

Tādejādi Samoilovs/Šmēdiņš finišējuši dalītā devītajā vietā, nopelnot 400 ranga punktus un 5500 ASV dolāru lielu naudas balvu.