"Sabres" ielaiž piecus vārtus un piekāpjas "Bruins"

© Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā savu kārtējo zaudējumu cietusi Bufalo „Sabres” ar latviešu uzbrucēju Zemgu Girgensonu ierindā. Šonakt ar 2:5 savās mājās atzīts Bostonas „Bruins” pārākums.

Zemgus Girgensons spēlē pret komandu, kura kopā ar Kasparu Daugaviņu pagājušajā sezonā aizcīnījās līdz pat Stenlija kausa finālam, laukumā pavadīja 16 ar pusi minūtes (16:24), kas bija septītais ilgākais laiks komandā. Viņš izdarīja divus metienus pa vārtiem un četrus spēka paņēmienus, bet spēli pabeidza ar negatīvu lietderības koeficentu -1. Šī mīnusa iegūšana gan bija samērā neveiksmīga, jo Girgensons bija devies laukumā tikai pāris sekundes pirms vārtu zaudēšanas.

Spēles vidū Girgensons arī bloķēja vienu pretinieku metienu, un ripa sāpīgi trāpīja pa viņa kāju. Par laimi, šoreiz no traumas izdevās izvairīties, un jau pēc brītiņa latviešu uzbrucējs atgriezās spēlē.

„Sabres” neveiksmīgajā sezonas sākumā lielākā daļa nepatikšanu radās vājās spēles pirmās puses dēļ, taču šodien „Sabres” laukumā iznāca cīņasspara pilna un arī ātruma ziņā neatpalika no savas slavenās konkurentes. Vienreiz gan komandu nācās glābt vārtsargam Raienam Milleram, taču arī Millers bija bezspēcīgs 12. minūtē, kad Milans Lucičs pielaboja Džeroma Iginlas metienu un atklāja rezultātu.

Luciča un Iginlas kombinācija izrādījās panākumus nesoša arī otrā perioda pirmajā minūtē (0:2), taču „Sabres” šajā trešdaļā ar Koudija Hogsona un Ņikitas Zadorova vārtu palīdzību spēja saglabāt intrigu spēlē. 19 gadus vecajam Zadorovam šī bija tikai otrā spēle NHL, taču viņa metiens ar nūjas lāpstiņas neērto pusi pārsteidza „Bruins” vārtsargu Čadu Džonsonu.

Visa intriga gan līdz 50. minūtei bija atkal pazudusi, jo Bostonas aizsargs Tonijs Krugs ar diviem vārtu guvumiem panāca 5:2, palīdzot „Bruins” tikt pie sestās uzvaras sezonā. Zaudējuma rūgtumu vēl vairāk palielināja „Sabres” hokejists Džons Skots, kurš rupji ar elkoni iesita Lui Eriksonam. Ļoti ticams, ka šī pārkāpuma dēļ viņam būs jāizlaiž pāris nākamās spēlēs. 10 spēļu diskvalifikāciju Bufalo rindās jau izcieš Patriks Kaleta, savukārt Eriksons šajā spēlē neatgriezās, un arī viņa dalība pāris nākamajās spēlēs ir ar jautājuma zīmi.

„Sabres” šajā spēlē izdarīja tikai 16 metienus pa pretinieku vārtiem („Bruins” 34) un 11 spēlēs izcīnījusi tikai trīs punktus, kas ļauj ieņemt tikai 29. vietu NHL.

Savukārt nakts otrajā spēlē Otavas „Senators” viesos sagrāva savu bijušo kapteini Danielu Alfredsonu un Detroitas „Red Wings”. Jau pirmajā periodā otavieši panāca pārsvaru 3:0, kuru ar Džeisona Specas un Bobija Raiena otro vārtu palīdzību palielināja līdz pat 6:1.

Svarīgākais