"Sabres" lūko no "Oliers" iegūt Jakupovu

Nacionālās Hokeja līgas (NHL) kluba Bufalo "Sabres", ko pārstāv latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons, vadība veicot pārrunas par iespējamu maiņas darījumu ar Edmontonas "Oilers", lai iegūtu krievu jauno talantu Nailu Jakupovu, ziņo Ziemeļamerikas mediji.

"Sabres" ārkārtīgi sliktais sezonas sākums (trīs punkti desmit spēlēs) licis uzsākt runas par iespējamajām izmaiņām komandā. Viena no iespējām, kas tiek minēta kā reāla, ir maiņas darījums, taču nevis, kā varētu domāt, lai iegūtu kādu pieredzējušu spēlētāju, bet vēl vienu jaunieti.

Proti, "Sabres" vadība apsverot iespēju tirgoties ar Edmontonas "Oilers" ar cerību iegūt savā komandā 20 gadus veco krievu labās malas uzbrucēju Nailu Jakupovu. Pretī "Sabres" esot gatava dot savu pieredzes bagāto vārtargu Raienu Milleru, kurš Bufalo komandā nospēlējis visu līdzšinējo karjeru.

Iespējams, tieši Jakupova piesaiste ļautu "Sabres" komandā atraisīties pagājušā gada drafta 12. numuram Mihailam Grigorenko, kurš līdz šim piedalījies desmit spēlēs, paliekot bez rezultativitātes punktiem. Grigorenko nav izdevies parādīt cerēto sniegumu un nav līdzējušas arī izmaiņas uzbrucēju virknējumos, tostarp spēlēšana ar Girgensonu. Sabrenoise.com apskatnieks Keitlins Kempbels raksta: "Zemgus Girgensons ir lielisks spēlētājs un sāk atvērties, nepārprotiet mani, bet viņš un Grigorenko nevar būt vienā maiņā, jo ir divi pilnīgi dažādi spēlētāji."

Tālāk Kempbels iezīmē, kā varētu izskatīties Grigorenko un Jakupova spēlēšana kopā: "Viņi abi ir krievi un runā vienā valodā, abi ir jauni, spēlē līdzīgu "gūt vārtus" hokeju. Jakupovs ar savu vienas sezonas pieredzi NHL varētu palīdzēt Grigorenko iejusties un kļūt par veiksmīgu spēlētāju šajā līgā."

Par Grigorenko gadu vecākais Jakupovs "Oilers" rindās šajā sezonā septiņās spēlēs izcēlies ar vienu rezultatīvu piespēli, bet pagājušajā sezonā 48 mačos viņa kontā 17 vārti un 14 rezultatīvas piespēles. Jakupovs kļuva par labāko vārtu guvēju starp pirmgadniekiem un dalīja rezultatīvākā rūkija laurus ar Džonatanu Haberdo.

Svarīgākais