Girgensonam savainojums, "Sabres" pirmā uzvara sezonā

Vienīgais Latvijas hokejists NHL Zemgus Girgensons šonakt priekšlaicīgi pameta Bufalo „Sabres” un Ņujorkas „Islanders” spēli pēc tam, kad viņam pa seju trāpīja ripa. "Sabres" uzvarēja pēcspēles metienos ar 4:3.

Spēles sākums vairāku noraidījumu dēļ sanāca diezgan saraustīts, taču „Sabres”, salīdzinot ar iepriekšējām spēlēm, demonstrēja tīri pieklājīgu sniegumu. Tikmēr „Islanders” pirmajā periodā paspēja izdarīt veselus 16 metienus, un viens no tiem, Fransa Nīlsena izpildītais, arī izvirzīja mājiniekus vadībā. Laba iespēja bija arī Zemgum Girgensonam, taču Jevgēņijs Nabokovs viņa mesto ripu tvēra.

Neveiksmīgas latvietim izvērtās perioda beigas, kad komandas biedra Tailera Maiersa mestā ripa trāpīja viņam pa seju. Pēc sāpīgā trieciena Girgensons bija spiests doties uz ģērbtuvēm ar asiņojošu seju un šajā mačā viņš vairs nepiedalījās. Laikā, ko Girgensons paspēja aizvadīt laukumā (4:03), viņš izdarīja trīs metienus pa vārtiem.

Otrajā periodā „Sabres” un „Islanders” četru minūšu intervālā guva trīs vārtus, un rezultāts kļuva 2:2. Perioda beigas tika aizvadītas jau samērā nervozā un saspringtā gaisotnē, un abu komandu hokejisti sāka spēlēt samērā rupji. Trešā perioda vidū Mets Molsons vairākumā trešo reizi pārspēja „Sabres” vārtsargu Raienu Milleru, un izskatījās, ka Bufalo hokejisti pēc aktīvi aizvadītajām divām trešdaļām ir pārāk saguruši, lai atspēlētos. Taču Markusa Folinjo negaidīti izdarītais metiens 58. minūtē trešo reizi šajā mačā ļāva „Sabres” atspēlēties, kā arī nopelnīt otro sezonas punktu par neizšķirtu pamatlaikā.

Pēc papildlaika uzvarētāju nācās noskaidrot pēcspēles metienos, un tajos precīzāki bija "Sabres", tādejādi izcīnot savu pirmo uzvaru sezonā, kā arī izvairoties no jauna kluba antirekorda uzstādīšanas zaudējumos pēc kārtas sezonas iesākumā. Savukārt Ņujorkas komandai šis bija trešais zaudējums pēc kārtas.

"Sabres" galvenais treneris Rons Rolstons pēc spēles apliecināja, ka Girgensona seja sasituma vietā nedaudz piepampusi, taču kopumā ar latviešu uzbrucēju viss kārtībā. Pagaidām arī netiek apsvērta iespēja, ka viņam nāksies izlaist nākamo spēli.

Svarīgākais