Irbe LHF attieksmes dēļ aiziet no darba Latvijas hokeja izlasē

© Romans Kokšarovs

Artūrs Irbe šodien Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidentam Kirovam Lipmanam iesniedzis savu atlūgumu un turpmāk vairs nepildīs pienākumus kā valstsvienības galvenā trenera Teda Nolana asistents.

Šāda lēmuma iemeslus viņš izskaidrojis paziņojumā LHF vadībai.

Latvijas Hokeja federācijas

Prezidentam Kirova Lipmana kungam

Latvijas Hokeja federācijas valdei

Artūra Irbes paziņojums

Ar šo vēlos paziņot, ka pārtraucu līguma attiecības ar Latvijas Hokeja federāciju. Tā kā LHF prezidents Kirovs Lipmans ir atklāti norādījis uz manu neatbilstību Latvijas izlases trenera amatam, atsaucoties uz kādu mistisku Izglītības ministrijas prasību, tāpat no LHF puses tā prezidenta personā vairākus mēnešus nav izpildītas līguma saistības, neredzu par iespējamu turpmāko darbību K. Lipmana vadītajā sabiedriskajā organizācijā. Par šo lēmumu esmu informējis arī izlases galveno treneri un federācijas amatpersonas. Tajā pašā laikā arī turpmāk neliegšu padomu un zināšanas Latvijas hokejistiem, ko daru joprojām un esmu darījis arī iepriekš.

Artūrs Irbe

2013. gada 10. oktobris

Kā hokejists Irbe pārstāvējis Latviju deviņos pasaules čempionātos (vienreiz – B grupā) un divās olimpiskajās spēlēs. 2013. gada pasaules čempionātā savulaik izcilais vārtsargs, kas 13 sezonas un vairāk nekā 600 spēles aizvadījis NHL un vēlāk šajā līgā strādājis arī kā treneris, darbojās Latvijas izlases treneru štābā kā Teda Nolana asistents.

Svarīgākais