Girgensonam un "Sabres" ceturtais zaudējums pēc kārtas

Nacionālajā hokeja līgā ar zaudējumu papildlaikā savu pirmo punktu sezonā ieguvusi Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres". Trešajā periodā netika ieskaitīts "Sabres" vārtu guvums, kas tobrīd dotu divu vārtu pārsvaru.

Zemgus Girgensons šonakt aizvadīja savu ceturto spēli NHL un kopā ar Bufalo „Sabres” centās pārtraukt trīs zaudējumu sēriju. Sastāvā bija atgriezies iepriekš savainotais Markuss Folinjo, bet latviešu uzbrucējs spēlēja savā ierastajā trešajā virknējumā.

Laukumā Girgensons pavadīja 13 minūtes un 28 sekundes un ar rezultativitātes punktiem neizcēlās, taču izdarīja vienu metienu un divus spēka paņēmienus, kā arī bija viens no aktīvākajiem savas komandas uzbrucējiem aizsardzībā, kas gan nepalīdzēja „Sabres” gūt pirmo uzvaru sezonā.

Pirmajā periodā ripu vairāk kontrolēja viesi no Tampabejas, un vienreiz ripa pat trāpīja pa „Sabres” vārtu stabiņu. Otrā perioda sākumā labu iespēju sev izveidoja Stīvens Stemkoss, kurš izdarīja metienu pēc vārtu apslidošanas, taču „Sabres” vārtsargs Jūnass Enrūts paspēja noreaģēt.

Rezultāts tika atklāts mača 32. minūtē, kad vairākumā ripu veiksmīgi pielaboja Koudijs Hogsons un izvirzīja „Sabres” vadībā. Pavisam drīz „Lightning” ļoti skaisti izspēlēja ātro pretuzbrukumu trīs pret divi, kuru ar metienu vārtsargam virs pleca noslēdza Tailers Džonsons, taču perioda beigās vadība atgriezās Girgensona komandas rīcībā. Interesanti, ka pirmajās trīs spēlēs „Sabres” nebija izmantojusi nevienu no 13 vairākuma iespējām, taču šoreiz savus abus vārtus guva tieši skaitliskajā vairākumā.

Trešā trešdaļa iesākās ātrā tempā, un uz brīdi izskatījās, ka „Sabres” ieguvusi divu vārtu pārsvaru, jo pēc metiena no zilās līnijas ripa ielidoja „Lightning” vārtos. Taču tiesneša svilpe vēstīja ko citu, proti, diezgan apšaubāms divu minūšu noraidījums tika piešķirts Tomasam Vanekam, kura laikā „Lightning” iemeta ripu vārtos, un „Sabres” no potenciālā 3:1 nokļuva pie neizšķirta 2:2.

Tas noveda pie „Sabres” pirmā papildlaika šosezon, un tajā viņi nenospēlēja pārliecinoši. Veseli trīs hokejisti nespēja kavēt Eriku Brūeru savērpt virpuli Bufalo vārtu priekšā, un kamēr aizsargi centās situāciju saglābt, ripu vārtos iemeta Alekss Kilorns.

Šis "Sabres" bija jau ceturtais zaudējums pēc kārtas, tiesa, arī pirmais izcīnītais punkts sezonās. Savu nākamo spēli komanda aizvadīs parīt pret Kolombusas "Blue Jackets".

Svarīgākais