Girgensons trenējas "Sabres" pirmajā maiņā ar Vaneku un Enisu

© Scanpix

Nacionālās hokeja līgas kluba Bufalo "Sabres" galvenais treneris Rons Rolstons šodienas treniņā veica vairākas izmaiņas uzbrucēju virknējumos. Viena no tām skāra arī "Sabres" pirmo maiņu, uz kuru tika paaugstināts ne tikai Tailers Eniss, bet arī Latvijas izlases spēlētājs Zemgus Girgensons.

Bufalo "Sabres" pirmajās trīs spēlēs pirmo uzbrucēju maiņu veidoja Tomass Vaneks, Koudijs Hodžsons un Drū Stefords, taču šodienas treniņā kopā ar austrieti Vaneku darbojās Zemgus Girgensons un Tailers Eniss, kuri tika paaugstināti attiecīgi no otrā un trešā virknējuma. Kreisajā malā spēlēja Vaneks, bet Girgensons pildīja labās malas uzbrucēja funkcijas.

Kamēr Hodžsons neliela savainojuma dēļ nepiedalījās treniņā, taču spēlē viņam vajadzētu būt ierindā, labās malas uzbrucējs Stefords tika iekļauts otrajā uzbrucēju virknējumā kopā ar Mihailu Grigorenko un Markusu Folinjo, kurš beidzot treniņā varēja darboties ar pilnu jaudu. Kaut arī Rolstons bija prognozējis, ka Folinjo spēlēs jau sezonas pirmajā mačā, viņam vajadzēja izlaist pirmās trīs spēles. Pats uzbrucējs pēc treniņa atklāja, ka jūtas labi, un domā, ka būs gatavs nākamajā spēlē doties laukumā.

Trešajā maiņā pie jauniem partneriem tika Stīvs Ots, kurš darbojās kopā ar Kevinu Porteru un Braienu Flinu. Ceturtajā virknējumā bija tie paši trīs spēlētāji, kas pēdējā mačā - Jūhans Lāšons, Koudijs Makormiks un Patriks Kaleta. Pēc komandas treniņa beigām individuāli darbojās vārtsargs Raiens Millers - Rolstons sacīja, ka Millers ir tuvu tam, lai atgrieztos ierindā.

Pirmajās trīs spēlēs Bufalo "Sabres" piedzīvoja zaudējumus pret Detroitas "Red Wings" (1:2), Otavas "Senators" (0:1) un Pitsburgas "Penguins" (1:4), līdz ar to šobrīd ir viena no piecām komandām, kas vēl nav izcīnījusi nevienu punktu. Girgensons lieliski debitēja NHL, gūstot "Sabres" vienīgos vārtus pret "Red Wings". 19 gadus vecā uzbrucēja spēles laiks no spēles uz spēli ir audzis - 11:23, 12:16, 15:58. Girgensona kontā trīs mačos ir vieni vārti un negatīvs lietderības koeficients -1. Nākamajās spēlēs "Sabres" savā laukumā uzņems Tampabejas "Lightning" un Kolumbusas "Blue Jackets".

Svarīgākais