Girgensons: Sākums bija nervozs, taču esmu priecīgs par vārtu guvumu

© Scanpix

19 gadus vecais latviešu hokejists Zemgus Girgensons pēc savas debijas spēles, kurā arī guva vārtus, atzinis, ka satraukums mača sākuma bijis liels, taču trešajā periodā spēle jau aizgājusi no rokas.

„Pirms spēles satraukumu pārāk neizjutu,” pēc spēles medijiem atzina Zemgus Girgensons, „taču, kad spēle bija sākusies, kļuvu nervozs, sāku pats sev vaicāt, kur tad īsti atrodos? Nedaudz trīcēja rokas, un viss pirmais periods izvērtās diezgan nervozs. Savukārt otrajā periodā mēs daudz spēlējām vairākumā un mūsu maiņa laukumā nedevās pārāk bieži, taču trešais periods, manuprāt, bija samērā pieklājīgs. Protams, šis brīdis būtu daudz patīkamāks, ja komandai būtu izdevies izcīnīt uzvaru.”

Savukārt savu paša devumu vārtu guvumā Girgensons pieticīgi neizcēla, norādot, ka pie apmales veiksmīgi pacīnījās viņa maiņas biedrs Braiens Flins un ripa vienkārši veiksmīgi atleca viņa priekšā. Latviešu uzbrucējs, atbildot uz jautājumu, kādas sajūtas šobrīd piedzīvo, atzīst, ka viss noticis ļoti ātri: „Pirms trim gadiem es biju tikai junioru līgā un varēju tikai vērot tos vīrus, kuriem blakus nu šobrīd spēlēju, ar kuriem cīnos un ar kuriem kopā varu gūt vārtus.”

Ar saviem jaunajiem spēlētājiem apmierināts arī bija „Sabres” treneris Rons Rolstons, kurš noteica, ka viņi atdzīvinājuši komandas spēli un ka viņi kļūs tikai labāki: „Tā visiem jaunajiem puišiem bija lieliska pieredze – spēlēt pret šādu komandu (Detroitas „Red Wings”) šādā ātrumā. Pretinieki iemeta divus ātrus vārtus, un mēs nespējām atspēlēties pietiekami laicīgi. Diemžēl mēs nemetām pietiekami daudz pa vārtiem, līdz ar to arī vairākuma iespējas palika neizmantotas.”

Svarīgākais