Betmens: "KHL nav tādā līmenī, lai nopietni konkurētu ar NHL"

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komisārs Gerijs Betmens uzskata, ka Kontinentālā hokeja līga (KHL) nav tādā līmenī, lai pretendētu uz maču ar NHL labāko klubu - cīņā par pasaules labākā kluba titulu.

"Hokejam ir jāprogresē, protams. Arī pasaule mainās, attālumus starp valstīm tagad var pārvarēt ātrāk. Bet...," saka Betmens ziemeļamerikāņu radio ēterā. "Iespējams, varētu rīkot paraugspēles. Bet šobrīd es neredzu, ka KHL būtu sasniegusi līmeni, kas ļautu cīnīties par pasaules labākās komandas titulu ar NHL klubiem."

NHL nav jāpierāda savs pārākums. "Vienmēr gribam uzturēt labas attiecības ar visiem hokeja pasaules pārstāvjiem, tomēr mēs joprojām esam pārāki par pārējām līgām, es neredzu iemeslus, kuru dēļ tuvākajā laikā kaut kas varētu mainīties," norāda NHL komisārs.

NHL lokauta laikā pasaules spēcīgākās līgas pozīcijas sāka šķobīties, jo pauze ieilga un daudzi hokejisti devās spēlēt uz Eiropas līgām, tajā skaitā uz KHL klubiem. Pēc lokauta beigām situācija ir atgriezusies vecajās sliedēs, vairs nav pamata apšaubīt NHL autoritātri.

Svarīgākais