Girgensons sezonu sāks "Sabres" sastāvā

© Scanpix

Latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons NHL sezonu uzsāks Bufalo „Sabres” sastāvā, apstiprinājis komandas galvenais treneris Rons Rolstons.

Pirms šodienas „Sabres” treniņnometnē bija palikuši 24 spēlētāji, kas nozīmēja, ka vēl viens būs jāatskaita. Taču Rons Rolstons paziņojis, ka savainojuma dēļ sezonas pirmajā spēlēs komandai nespēs palīdzēt 22 gadus vecais Markuss Foliņjo. Līdz ar to „Sabres” sastāvs sezonas pirmajā spēlē būs tāds, kāds tas ir šobrīd, proti, ar 19 gadus veco latviešu uzbrucēju Zemgu Girgensonu ierindā.

Komandā palikuši 14 uzbrucēji, līdz ar to vēl nav garantēts, ka Girgensons piedalīsies „Sabres” sezonas pirmajā spēlē pret „Red Wings” naktī uz ceturto oktobri, tādejādi debitējot Nacionālajā hokeja līgā. Tiesa, šodienas treniņā Girgensons tika iespēlēts trešajā maiņā kopā ar Mihailu Grigorenko un Braienu Flinu.

Girgensons, Flins un Johans Larsons bija ticamākie kandidāti nosūtīšanai uz AHL, taču Foliņjo savainojuma dēļ visi trīs pagaidām saglabājuši vietu sastāvā. "Sabres" arī vēl nav veikusi komandas kapteiņa izvēli.

Zemgus Girgensons sevi lieliski pierādīja pirmssezonas pārbaudes mačos, gūstot trīs vārtus un izdarot vienu rezultatīvu piespēli.

Svarīgākais