Gudļevskis nosūtīts uz ECHL

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Tampabejas "Lightning" no komandas sastāva atskaitījis desmit spēlētājus, tostarp 21 gadu veco latviešu vārtsargu Kristeru Gudļevskis.

Viņš ticis nosūtīts uz Austrumkrasta hokeja līgas (ECHL) vienību Floridas "Everblades", ziņo Ziemeļamerikas mediji.

Aizvadītajās divās nedēļās Gudļevskis ne vien piedalījās komandas treniņnometnē, bet arī izgāja laukumā vienā pārbaudes spēlē, kurā, dalot spēles laiku uz pusēm ar Sedriku Dežardēnu, atvairīja 13 no 14 pretinieku metieniem, kā arī bija nepārspējams pēcspēles metienu sērijā, palīdzot "Lightning" ar 4:3 pārspēt Sentluisas "Blues".

Atgādināsim, ka jau pirms vairāk nekā nedēļas uz "Lightning" Amerikas hokeja līgas (AHL) fārmklubu Sirakūzas "Crunch" tika nosūtīti vārtsargi Dežardēns un Riku Heleniuss, savukārt Gudļevskis kopā ar Benu Bišopu un Andersu Lindbeku turpināja gatavoties sezonai "Lightning" sastāvā.

Vienlaikus ar Gudļevski no "Lightning" treniņnometnes tika atskaitīti vēl deviņi spēlētāji, no kuriem astoņi sezonu sāks "Crunch" sastāvā, savukārt 18 gadus vecais Džonatans Druāns, kurš vasarā notikušajā NHL draftā tika izvēlēts ar kopējo trešo numuru, atgriezīsies Kvebekas Junioru līgas (QMJHL) klubā Halifaksas "Mooseheads".

Pirms diviem gadiem Floridas "Everblades" izcīnīja ECHL čempiones titulu, savukārt pagājušosezon sasniedza Austrumu konferences pusfinālu. Gudļevskis kļūs par pirmo latviešu hokejistu, kas spēlējis "Everblades" sastāvā.

Svarīgākais