FIBA pasaules rangs: Latvijai kāpums un 37. vieta

© Scanpix

Beigušies visi Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) kontinentu čempionātu finālturnīri,un FIBA publicējusi jaunāko valstsvienību rangu. Tajā Latvijas izlasei divu vietu kāpums un 37. pozīcija, bet Lietuva pacēlusies uz ceturto pozīciju pasaulē.

Latvija aizvadītajā "EuroBasket 2013" finālturnīrā Slovēnijā izcīnīja četras uzvaras astoņos mačos, ierindojoties 11. vietā noslēguma tabulā. Tā deva astoņus ranga punktus un ar 21 punktu summā Latvija FIBA rangā pacēlusies par divām pozīcijām un šobrīd ieņem 37. vietu pasaulē.

No Eiropas valstīm virs mums rangā joprojām ir sešas, kas aizadītajā Eiropas čempionātā nespēja pārvarēt pirmo kārtu - Krievija (6. vieta), Turcija (7.), Vācija (14.), Lielbritānija (22.), Maķedonija (33.) un Izraēla (37., dalīta ar Latviju).

Līdere rangā joprojām ir ASV, otrajā vietā ierasti atrodas Spānija un trešajā - Argentīna. Visas šīs komandas lielākos panākumus guvušas olimpiskajās spēlēs un pasaules čempionātos (šiem turnīriem ir augstāks reitings). Par vienu vietu izdevies kāpums Eiropas vicečempionei Lietuvai, kas nu ieņem ceturto pozīciju, uz piekto nobīdot Grieķiju.

Eiropas čempione Francija ieguva 50 punktus par izcīnīto panākumu, taču rangā palika nemainīgajā 8. pozīcijā.

Svarīgākais