Girgensons gūst vārtus "Sabres" priekšpēdējā pārbaudes spēlē

Nacionālās hokeja līgas klubs Bufalo „Sabres” pārbaudes spēlē ar 3:0 pieveikusi Kolumbusas „Blue Jackets”. Latviešu hokejists Zemgus Girgensons guva komandas trešos vārtus, raidot ripu jau tukšos vārtos.

Savu priekšpēdējo pārbaudes spēli „Sabres” aizvadīja mājās pret Kolumbusas „Blue Jackets” komandu. Sastāvā bija iekļauts arī latviešu jaunais uzbrucējs Zemgus Girgensons, kuram vieta tika atrasta trešajā maiņā kopā ar 19 gadus veco Mihailu Grigorenko un 20 gadus veco somu Džoelu Armiju.

Rezultāts tika atklāts otrā perioda sākumā, kad vārtu priekšā īstajā vietā bija „Sabres” uzbrucējs Ville Leino. Pēc tam Bufalo gan saņēma vairākus noraidījumus, kas lika spēlēt aizsardzībā, un viens no noteikumu pārkāpējiem bija arī Girgensons. Cenšoties raidīt ripu ārā no zonas, viņš netīšām ar nūju trāpīja pretiniekam pa seju un tika sodīts ar 2+2.

„Sabres” garo mazākumu izturēja, un reabilitējās arī Girgensons, kurš trešā perioda vidū ar savu aktivitāti lika Kolumbusas hokejistiem pazaudēt ripu viduszonā, no kurienes tika ievadīts „Sabres” uzbrukums. To ar precīzu metienu noslēdza Grigorenko, bet latvietis bija vārtu priekšā, lai nosegtu vārtsarga redzamību.

„Blue Jackets” vēl centās atspēlēties un mača beigās nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, taču tas atkal pavēra iespējas trešajai maiņai. "Blue Jackets" hokejisti atkal pazaudēja ripu viduszonā, kas ļāva Girgensonam kopā ar Grigorenko aizskriet izgājienā pret vienu aizsargu un tukšiem vārtiem. Pēc latvieša piespēles Grigorenko bija visas iespējas mest pašam, taču viņš tomēr izvēlējās atspēlēt atpakaļ Girgensonam, kurš pielika punktu spēlei un uzvarai – 3:0.

Zemgus Girgensons maču pabeidza ar lietderības koeficentu +2, izdarīja trīs metienus pa vārtiem, no kuriem viens bija precīzs, un nopelnīja četras soda minūtes par vienu pārkāpumu. Laukumā viņš pavadīja gandrīz 15 minūtes (14:41). Četrās pārbaudes spēlēs latviešu uzbrucējs izcēlies ar četriem rezultativitātes punktiem (3+1).

„Sabres” treniņnometnē šobrīd ir palikuši 28 spēlētāji, no kuriem līdz sezonas sākumam vēl tiks atsijāti pieci liekie. Komandas galvenais treneris Rons Rolstons gan izteicies, ka sastāvs NHL sezonas pirmajā spēlē būs ļoti līdzīgs pašreizējam maiņu izkārtojumam, turklāt jāņem vērā, ka vakar savainojumu guvis uzbrucējs Korijs Trops. Tropam sākotnēji tika paredzēta vieta trešajā maiņā, bet nu viņš nespēlēs 5-6 nedēļas.

Bufalo komanda savu pēdējo pārbaudes spēli aizvadīs parīt Karolīnā pret „Hurricanes”, bet NHL sezonu uzsāks naktī uz trešo oktobri ar spēli pret Detroitas „Red Wings”.

Svarīgākais