Bagatskis: "Svarīgi redzēt, vai vēl varu kaut ko dot Latvijas izlasei"

© Romāns Kokšarovs

Latvijas basketbola valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis intervijā žurnālam "Sporta Avīze" dalījies pārdomās par aizvadīto Eiropas čempionāta finālturnīru, kā arī savām pozīcijām pie izlases stūres.

"Spēlē pret Beļģiju man kā trenerim bija sāpīgākais zaudējums karjerā," atzina Bagatskis. "Tajā pašā laikā, es uzskatu, ka čempionāts tika aizvadīts pozitīvi. Tas, ko mēs ieguvām, ko ieguva spēlētāji, ko ieguva treneri un Latvijas izlase kā komanda – tur ir daudz vairāk pozitīvā. Nav jārunā par zaudējumiem. Kā jau es iepriekš teicu, šeit nav futbols, kur var sēdēt aizsardzībā, neielaist nevienus vārtus un dabūt punktu. Šeit tā nav. Brīžiem tomēr ar veselo saprātu saprotu, ka

noticis ir tas, kas noticis, un to nevar mainīt. Dzīve turpinās."

Bagatskis atcerējās izšķirošo turnīra spēli pret Beļģiju: "Basketbols tādā ziņā ir vienkāršs – vari spēlēt cik labi vien gribi aizsardzībā, vari izveidot ļoti labu uzbrukumu, rotēt un darīt visas tās lietas, par ko mēs tikko runājām, bet – ja nevari dabūt bumbu grozā... Ir tādas dienas. Negribu teikt, ka tā bija kāda psiholoģiska problēma – ne­sagatavošanās spēlei. Tā bija kārtējā spēle, jauna diena, tikai cits pretinieks. Tikpat labi mums šādi metieni varēja krist garām gro­zam pret Melnkalni, Bosniju. Tad mēs nekur nebūtu tikuši. Esmu to pārdomājis no visām pusēm. Es tiešām uztrauktos spēlē pret Beļģi­ju, ja mums būt maz brīvu metienu uzbruku­mā, mēs pie tiem netiktu. Vai – ja beļģi mums pēkšņi iemestu 80 un vairāk punktu. Grūti ir meklēt mūsu vājumu vai to, ka man par kaut ko būtu ļoti jāuztraucas vai kardināli jāmai­na – tā taču nebija."

Iekļūšana ceturtdaļfinālā ļautu cīnīties arī par vietu nākamā gada Pasaules kausā, un Bagatskis atzīst, ka tāds mērķis komandā bijis: "Es esmu pārliecināts, ka visi zināja, kas ir jāizdara, lai tiktu uz pasaules čempionātu. Mēs, protams, plānojām, ka tur varam būt. Bet tagad – varbūt tas ir garām, varbūt vēl varam dabūt brīvbiļeti "wild card", ja tā va­ram teikt, un tiekam caur kvalifikāciju. Pro­tams, tas bija mērķis, ko mēs sev uzstādījām. Mēs gan to neizvirzījām publiski, bet paši sev. Man bija tāda pārliecība, ka mēs varam tur tikt.[..] Tas, kas man patīk – it kā mēs izdarījām lielu darbu, bet mēs visi esam neapmierināti ar to. Tas parāda, ka mums, komandai, ir ambīcijas. Pēc tādiem zaudējumiem, kad esi uz ceļiem, ir jāparāda, cik stiprs esi, kā tu pēc tam piecelsies. Ja ar to samierinies un uztver kā likumsakarību...Bet es esmu pārliecināts, ka mēs kļūsim tikai stiprāki. Tikai un vienīgi stiprāki."

"Man ir svarīgi redzēt, vai es vēl varu kaut ko dot Latvijas izlasei. Un vēl ir svarīgi, vai LBS man vispār piedāvās

jaunu līgumu. Es vēl gribu mierīgi padomāt par to. Un vajadzētu padomāt arī par to, kā mēs varam izlasi pastiprināt, jo ir pozīcijas, kur mēs tomēr krītam iekšā, tas bija redzams arī šajā EČ," par savu nākotni Latvijas valstsvienībā sprieda treneris.

Interviju ar Ainaru Bagatski var izlasīt jaunajā "Sporta Avīzes" numurā.

Svarīgākais