Gudļevskis paliek NHL kluba nometnē, Girgensons izdara sešus metienus

Šonakt Nacionālajā hokeja līgā tika aizvadītas deviņas pārbaudes spēles. Vienā no tām Bufalo "Sabres" pēcspēles metienu maratonā ar Zemgu Girgensonu ierindā piekāpās Toronto "Maple Leafs" (2:3), bet citā mačā Tampabejas "Lightning" bez Kristera Gudļevska bullīšos uzvarēja Floridas "Panthers" (5:4).

Gan "Sabres", gan "Lightning" ievērojami samazināja treniņnometnes sastāvu, taču gan Girgensons, gan Gudļevskis joprojām ir palikuši komandā.

Ceturto no septiņām pirmssezonas pārbaudes spēlēm aizvadīja Bufalo "Sabres", kas uzņēma Toronto "Maple Leafs". "Sabres" otrajā trešdaļā guva divus bezatbildes vārtus, tomēr noslēdzošajā trešdaļā izsēja pārsvaru - 2:2. Pagarinājumā vārti netika gūti, un spēles uzvarētājs tika noteikts 30 metienus ilgā bullīšu maratonā - pirmie 29 mēģinājumi nebija precīzi, bet tad vārtsargu beidzot pārspēja "Maple Leafs" centra uzbrucējs Džejs Maklements, kurš pamatlaika 56.minūtē guva Toronto kluba otros vārtus. Ieskaitot gan sezonas, gan pirmssezonas spēles, 30 metienu sērija ir jauns "Sabres" rekords.

Latvijas izlases hokejists Zemgus Girgensons, kurš pirmsspēles treniņā kopā ar Kevinu Porteru un Braienu Flinnu darbojās trešajā uzbrucēju trijniekā, uz ledus pavadīja 16 minūtes un 23 sekundes, kas komandā starp uzbrucējiem bija piektais lielākais laiks. Girgensons "Sabres" rindās izdarīja visvairāk metienu (sešus no 40), izpildīja piecus spēka paņēmienus (otrs labākais komandā) un spēli pabeidza ar neitrālu lietderības koeficientu. Girgensons izprovocēja vienu noteikumu pārkāpumu, bet pagarinājumā devās uz noraidīto spēlētāju soliņa pēc komandai piespriestajām divām minūtēm par skaitliskā sastāva pārkāpumu.

"Sabres" galvenais treneris Rons Rolstons pēc mača Girgensona nepiedalīšanos bullīšos skaidroja ar rokas savainojumu. Vēl gan neesot zināms, cik tas ir nopietns. Aizvakar "Sabres" no nometnes atskaitīja 12 spēlētājus, bet pirms šīs nakts spēles prom devās vēl seši. Uz fārmklubu tika aizsūtīts Daniels Katenači, Žeroms Gotjē-Leduks, Tims Šallers, Fils Varons un Džeimijs Tārdifs, bet Koltons Gilīss tika atbrīvots no profesionālā pārbaudes laika līguma. Tagad "Sabres" nometnē ir palikuši 35 spēlētāji - trīs vārtsargi, 12 aizsargi un 20 uzbrucēji. Šonakt "Sabres" ar "Maple Leafs" tiksies vēlreiz.

Bullīšus izpildīja arī Tampabejas "Lightning", kas tikai trīs metienu sērijā uzvarēja Floridas "Panthers" (5:4). Komandas vārtus sargāja nepilnus 27 gadus vecais amerikānis Bens Bišops, kurš atvairīja 25 no 29 pretinieku metieniem, bet kā otrs vārtsargs mačam tika pieteikts 25 gadus vecais zviedrs Andešs Lindbeks. "Lightning" vakar no nometnes atskaitīja 18 spēlētājus (tostarp divus vārtsargus - Sedriku Dežardēnu un Riku Helēniusu), pēc sešām stundām paziņojot vēl par četriem. Tagad nometnē ir palikuši 36 spēlētāji - 19 uzbrucēji, 14 aizsargi un trīs vārtsargi, starp kuriem bez jau pieminētajiem Bišopa un Lindbeka ir arī Kristers Gudļevskis. Tampabeja piekto no septiņām pārbaudes spēlēm aizvadīs pēc trim dienām pret Nešvilas "Predators".

Svarīgākais