Gulbis zaudē tikai geimu Jelginam, nākamais pretinieks igaunis Zops

© LTS

Ar graujošu uzvaru Sanktpēterburgas ATP vienspēļu turnīru iesācis Latvijas tenisists Ernests Gulbis (ATP 36.). Maču pret 31 gadu veco mājinieku Mihailu Jelginu (ATP 949.) latvietis pabeidza 42 minūšu laikā ar 6:0, 6:1. Nākamais Gulbja pretinieks būs Igaunijas tenisa līderis Jurgens Zops (ATP 302.).

Pēc trīs uzvarām Latvijas izlases sastāvā Deivisa kausā Ernests Gulbis (ATP 36.) devies uz Sanktpēterburgu (Krievija), kur šonedēļ norisinās ATP Tour 250 kategorijas turnīrs. Šajās sacensībās Ernests līdz šim bija piedalījies piecas reizes, labāko panākumu (pusfinālu) gūstot debijas reizē 2006.gadā. Kopējā bilance 8 uzvaras un 5 zaudējumi. Šogad latvietis turnīrā ir izlikts ar 6.numuru, kas viņu liek uzskatīt par vienu no sacensību favorītiem.

1.kārtā latvietim pretiniekos tika ielozēts 31 gadu vecais mājinieks Mihails Jelgins. ATP rangā viņam šobrīd vien 949. vieta (rekords 123. pozīcija 2009.gadā), bet pamatturnīrā viņš iekļuva pateicoties organizatoru piešķirtajai wild-card. ATP līmenī Jelginam tikai 10 vienspēļu pamatturnīru spēles, no kurām uzvarētas divas (abas tieši šajā turnīrā), bet dubultspēlēs sekmes labākas - viens fināls un šobrīd 91.vieta (rekords 53.).

Abiem šīs dienas pretiniekiem šī bija pirmā tikšanās reize savstarpējā cīņā un izteikts favorīts bija latvietis. To izdevās apliecināt pat ļoti pārliecinoši. Pirmais sets ilga tikai 20 minūtes, kurā Gulbis triumfēja ar 6:0. Pie latvieša serves krievu sportistam īpašu variantu nebija, kamēr Jelginam serve tik iespaidīga nebija un tas ļāva Ernestam ievirzīt bumbiņu izspēlēs. Tajās krievam krietni vairāk nepiespiesto kļūdu, īpaši sitienos no kreisās puses. Šogad šī bija jau ceturtā reize, kad Ernests uzvarējis setu ar 6:0 – iepriekš tas izdevās Deivisa kausā (pret tunisieti Hamzu un Monako pārstāvi Balarē), kā arī pret serbu Janko Tipsareviču Indianvelsā.

Otro setu Gulbis iesāka ar 0:40 pie savas serves, taču nākamajām piecām izspēlēm sakoncentrējās un geimu uzvarēja. Tam sekoja vēl viens breiks, tādējādi dzēšot jebkādu intrigu par spēles uzvarētāju. Vienīgo geimu Jelgins uzvarēja pie savas serves, kad vairākas reizes izdevās labi trāpīt pirmo servi. Mača beigu rezultāts 6:0, 6:1 pēc nieka 42 minūtēm.

Spēles statistika – 6:0 6:1

Rādītājs Gulbis Jelgins

Eisi 3 1

Dubultkļūdas 2 0

Precīza 1. serve 53% 64%

Uzvarēti punkti pie 1. serves 20/22 7/20

Uzvarēti punkti pie 2. serves 11/19 2/11

Breikpunktu realizācija 5/6 0/3

Uzvarētie punkti 53 19

Uzvara latvietim garantēja 20 reitinga punktus un 7475 ASV dolāru prēmiju. 2.kārtā (jau rīt) Gulbim pretī stāsies šī brīža labākais Igaunijas tenisists Jirgens Zops. ATP ranga 302. vietas īpašnieks pirmajā kārtā trijos setos uzveica spāni Danielu Himeno-Traveru (ATP 56.). Savstarpējos mačos abi 25 gadus vecie sportisti līdz šim nav tikušies.

Pēcspēles intervijā Gulbis atzina, ka nav bijis pārāk daudz laika treniņiem, jo Sanktpēterburgā ieradies tikai vēlā pirmdienas vakarā. Tāpat sportists atklāja, ka šoreiz uz sacensībām nav ieradusies viņa komanda (treneris un fizioterapeits). Atgādinām, ka pēc šī turnīra Ernests dosies uz Āziju, piedaloties divos turnīros Ķīnā.

Svarīgākais